Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 17. junija, opravili 2409 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 88 novih okužb, gre za 3,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 32.596 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 2333 PCR testiranj na koronavirus potrdili 83 novih okužb, šlo je za 3,6-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 109 oseb

Včeraj sta umrli dve osebi okuženi s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4411 oseb. Trenutno je hospitaliziranih 109 covidnih bolnikov, od tega je 39 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 91,7.

Po slovenskem semaforju ukrepov smo že nekaj časa v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 250, po evropski lestvici pa smo prešli v oranžno fazo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Zakaj ne povejo koliko jih vsak dan zboli in umre za drugimi boleznimi. Novinarji ne napihujte in enkrat razišcite kakšne analize o obolevnosti in smrtih so narejene. Mene bi bilo sram biti tak novinar, pa tudi silni znanstvenik, ki napove, da prihajamo v zeleno fazo. To vemo najbolj butasti, lani tak čas smo bili brez vsakega cepljenja zdravi in to ni neka posebna znanost. Kdor se boji prehlada, še ni bil resno bolan in tudi nihče njegov. Ampak denar je sveta vladar, a čas slej ali prej vse postavi na pravo mesto in bo tudi tokrat.

Starejše novice