V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 7. januarja, opravili 14.718 testiranj na koronavirus in potrdili 2045 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 13,9-odstoten. 
Opravljenih je bilo 5259 PCR testov, od katerih je bilo 1596 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 30,4 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 9459 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 449, gre za 4,7 odstotni delež pozitivnih testov.

Na Covid-19 sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju odkrili 332 novih okužb s koronavirusom

Po številu novih okužb izstopa Mestna občina Maribor, kjer je bilo 130 novih okužb, sledi občina Ptuj z 22 novimi primeri in Slovenska Bistrica z 20 novimi okužbami.

V občini Lenart imajo 13 novih okužb, v Ormožu 12, v občinah Rače - Fram, Šentilj in Miklavž na Dravskem polju pa 11. 

V občinah Hoče - Slivnica in Duplek so zabeležili deset novih okužb, v občini Kidričevo in Ruše devet okužb, v občini Pesnica osem, v občini Poljčane in Makole pa šest. Kungota, Oplotnica in Središče ob Dravi imajo po pet novih okužb. 

Sledijo občine Selnica ob Dravi, Markovci in  Starše s štirimi okužbami. Po tri okužbe imajo Gorišnica, Dornava in Juršinci. Občine Videm, Benedikt, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Sveti Tomaž in Trnovska vas pa imajo dve okužbi.

Kot zadnje so po eno novo okužbo zabeležili še v občinah Cerkvenjak, Svetu Jurij v Slovenskih goricah, Podlehnik, Destrnik, Cirkulane, Zavrč in Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb v zadnjem dnevu so bile občine Hajdina, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah ter Žetale. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice