Slika je simbolična.
Na nedavni skupščini Zveze mariborskih športnih društev Branik je bil tudi udeleženec s koronavirusom. Nova predsednica zveze Katja Koren Miklavec je potrdila, da je v samoizolaciji.

Po predčasnem slovesu Valterja Dolečka je Zveza mariborskih športnih društev Branik na skupščini prejšnji teden dobila novo vodstvo. V čevlje predsednice zveze je stopila nekdanja alpska smučarka Katja Koren Miklavec, znana iz časov tako imenovane generacije vražjih deklet slovenskega alpskega smučanja.

»Veselim se novih izzivov na področju športa, tokrat v domačem Mariboru,« je dejala po soglasnem izglasovanju za predsednico in res je na vrata zveze ekspresno potrkal izziv. In to v obliki koronavirusa

Udeleženec skupščine pozitiven na koronavirus

Eden izmed prisotnih na skupščini se je na testiranju izkazal za pozitivnega na novi koronavirus, kar je za Mariborinfo potrdila tudi novopečena predsednica zveze.

»Nacionalni inštitut za javno zdravje je Zvezo mariborskih športnih društev Branik obvestil, da je bil eden izmed udeležencev skupščine okužen. Poslali so nam navodila za ravnanje in zagotovili, da smo v nizkem tveganju,« je za Mariborinfo potrdila Koren Miklavec. Preventivnim ukrepom so namreč sledili že na skupščini.

Koliko oseb je v karanteni nova predsednica društva ne razkriva. »Na primer, jaz sem v samoizolaciji,« pojasnjuje. 

Katja Koren Miklavec je prejšnji teden na omenjeni skupščini postala predsednica Zveze mariborskih športnih društev Branik. Mandat ji je predal začasni predsednik Drago Cotar (vir: uradna spletna stran zveze).

Koren Miklavec ob tem dodaja še, da bo javnost tekom dneva o omenjenem primeru obveščena tudi na uradni spletni strani Zveze mariborskih športnih društev Branik.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice