Po besedah direktorja Doma Danice Vogrinec Maribor Marka Slaviča vse kaže na to, da so v domu v ključnem trenutku uspeli širjenje novega koronavirusa zajeziti.

Trend širjenja okužb v Domu Danice Vogrinec Maribor se umirja. Trenutno je z novim koronavirusom okuženih 28 stanovalcev in 17 zaposlenih

Po besedah direktorja doma Marka Slaviča vse kaže na to, da so v ključnem trenutku uspeli v taborski enoti doma širjenje novega koronavirusa zajeziti

Kakšno je zdravstveno stanje okuženih?

»Zdravstveno stanje vseh stanovalcev je relativno dobro, v bolnišnici so še trije stanovalci od osemindvajsetih okuženih,« pojasnjuje Slavič in dodaja, da je tretji krog testiranj že v teku.

Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se sicer zdravstveno stanje treh, v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor hospitaliziranih, stanovalcev v nekaj urah poslabšalo. 

»Seveda se lahko v dnevu, dveh situacija hitro spremeni, virus je zelo zahrbten. Kadar pa gre za zdravljenje takih stanovalcev, bom vztrajal, da se jim zagotovi zdravljenje kot vsem državljanom Republike Slovenije v skladu z našo ustavno pravico,« odgovarja Slavič in še opozarja, da bodo morali, če bo potrebno, zagotoviti kapacitete v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor ali na kateri drugi lokaciji.

Slavič: »Želimo združiti srčno verigo okoli naše Danice«

Težave se še vedno pojavljajo pri zagotavljanju svežih kadrov, na dolgi rok se bo pokazalo predvsem izgorevanje ljudi, meni direktor doma. Za pomoč so že zaprosili upokojene sodelavce.

»Naredili smo presek stanja in imamo pripravljenih nekaj upokojenih delavcev, ki so na naš poziv pripravljeni sodelovati. Sledi tudi en organiziran poziv prostovoljcem. Želimo združiti srčno verigo okoli naše Danice, ne samo v času epidemije, ampak tudi v perspektivi,« pravi Slavič in pojasnjuje, da gre predvsem za pomoč pri aktivnostih, ki ne posegajo v strokovne kompetence, ampak za pomoč pri raznih transportih, pri logistiki in podobno. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

NARDITE RAJŠI PRAVO VERIGO OKROG DOMA IN NIHČE NE SME VSTOPAT ALI IZSTOPAT, HRANO JIM PA DOVAŽAJTE Z DRONI AL PA KAJ, DOVOLJ JE S TEMI DOMOVI, TJA HODIJO LJUDJE V VISOKI STAROSTI UMIRAT (KRUTA RESNICA IN DEJSTVO) IN ČE NEK 85 LETNIK UMRE ZARAD BOLEZNI/VIRUSA PAČ UMRE TAKO KOT SO UMIRALI VSA LETA DO ZDAJ ZARAD 1000 OSTALIH BOLEZNIH.

dd (nepreverjen)

POTREBNO JE ZAŠČIT MLAJŠO POPULACIJO PRED PSIHIČNIMI IN SOCIALNIMI POSLEDICAMI TEGA NAMERNO USTVARJENEGA CIRKUSA IN NE STAREJŠO POPULACIJO KI JE TIK PRED SMRTJO, DEJSTVO KI GA JE TREBA SPREJET.

božidar (nepreverjen)

a smejalnega plina nimate več al ,kak

Starejše novice