Mestna občina Maribor je objavila vlogo za pridobitev dovolilnice za vstop z vozilom na Glavni trg in Koroško cesto, ki bo po prenovi postala pešcona.

Obnova Glavnega trga in Koroške ceste se bliža koncu. Po končani obnovi bo v delu od krožišča pri Starem mostu do tržnice veljal nov prometni režim. Na tem območju bo pešcona. Vizija Mestne občine Maribor je namreč, da se historično mestno jedro osvobodi motoriziranega prometa.

Stanovalci in poslovni subjekti v tem delu morajo za vstop v pešcono imeti dovolilnico. 

Vlogo za izdajo dovoljenja in dovolilnice je občina objavila na svoji spletni strani, lahko pa jo prevzamete tudi na sedežu Mestne občine Maribor v Ulici heroja Staneta 1, v pisarni številka 14, ki se nahaja v pritličju. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mimi123 (nepreverjen)

Mariborska občina bi naj raje poskrbela za alternativo Koroški ulici, ker sedaj je to Lent. Mogoče pa je zato treba uničiti Felstival Lent, ker v času festivala ne bo te alternative. Zanimivo

Nejc89 (nepreverjen)

Alternativa je desni breg. Studenci ob reki, ob železnici, ali nižje po obvoznici. Vsi smo se navadili rinit čez center za prečkanje mesta, kar ni logično. Npr. relacija Pobrežje - Koroška vrata je bila že pred zaprtjem Koroške po desnem bregu 5 minut hitrejša, kot čez center.

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborska občina bi morala že pred 20 leti določiti alternativo za povezavo vzhod-zahod in delati na tem, saj se je že takrat vedelo da se bosta enkrat zaprla Glavni trg in Lenta za promet. Torej bi že Kangler moral iskati rešitev, kasneje pa tudi Fištravec. Glavni trg so morali zdaj porihtat zaradi črpanja evropskih sredstev, sicer bi propadla.

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

Hojs_ (nepreverjen)

Končno, promet res ne spada na Glavni trg!

Ć (nepreverjen)

No zaj pa nujno rabimo severno obvoznico, pa še eno cesto čez mestni park. Pa ne spet jokat potem kako center umira. Zakaj bi moral desni breg trpet zaradi bedakov na levem bregu? Upam, da gredo na ulice vsi iz desnega brega, ki bodo prisiljeni požret ves promet.

Starejše novice