Kamen na kamen palača ali iskrena napaka? Krepko preplačali sir, ki je domnevno bil nepravilno stehtan.

V prodajalni trgovca Spar bi z nepravilnimi označbami vsaj dva kosa sira prodali po občutno višji ceni. Na nepravilnost je na spletu opozorila razočarana stranka.

Uporabnik družbenega omrežja Facebook piše, da so v trgovini Spar Lendava včeraj kupili sir znamke Regina Blu. Gre za sir, ki ga zaposleni na oddelku s siri sami režejo na kose, stehtajo, zavijejo v folijo in opremijo s ceno. V družini teže izbranega izdelka ob nakupu niso preverili in šele ob prihodu domov jih je doletel hladen tuš. 

Izkazalo se je, da so dobili bistveno manj, kot so plačali. Sir, katerega dejanska teža je znašala le 0,08 kilograma, je namreč bil opremljen z nalepko s težo 0,44 kilograma.

Kriva naj bi bila roka na tehtnici

Kupec se je tako danes vrnil v prodajalno, kjer je z nepravilnostjo soočil namestnika vodje, nakar so mu z dobropisom povrnili 6,15 evra.

Napačno označbo na siru so v vodstvu medtem pripisali napaki pri tehtanju artikla; najverjetneje naj bi zaposleni med pakiranjem na tehtnico pomotoma položil roko.

Ker stranke odgovor ni zadovoljil, sta z namestnikom vodje obiskala oddelek sira, kjer sta preverila težo še dveh podobno zapakiranih artiklov. Pri tem pa naj bi se teža vsaj enega od tehtanih izdelkov izkazala za napačno. S 30 grami razlike je ta pomenila približno 0,4 evra višjo ceno.

Ker torej ni šlo za edini odkriti primer, se je uporabnik odločil izkušnjo deliti na spletu ter ostale potrošnike pozvati k previdnosti.

Iskrena napaka?

Na zapis razočaranega kupca so se na družbenem omrežju Facebook medtem že odzvali v podjetju Spar, kjer so se za nastalo situacijo opravičili in znova zatrdili, da je do napake prišlo pri tehtanju artikla. 

Zaposleni, ki so na nepravilnost bili opozorjeni, so po njihovih besedah preverili tudi ostale izdelke v omenjeni trgovini in menda ugotovili, da je do tovrstnega odstopanja v teži oziroma ceni prišlo le v prej omenjenih primerih.

Le upamo lahko torej, da se kupcem v prihodnje res ne bo treba posluževati tehtnic na oddelku sadja in zelenjave še za tehtanje drugih izdelkov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice