Za bogato turistično prihodnost Pohorja so tokrat skupaj stopili predstavniki Turističnega društva gostincev Pohorja, občine Hoče - Slivnica, Mestne občine Maribor, Slovenske Bistrice, Ruš in občine Rače - Fram.

Pohorska kulinarična transverzala se začenja v soboto, 12. junija, in bo trajala do konca oktobra. Občine Hoče - Slivnica, Maribor, Slovenska Bistrica, Ruše in Rače - Fram  so Turističnemu društvu gostincev Pohorja pomagale predvsem pri sofinanciranju kulinaričnih kartončkov, ki jih bodo prejeli gostje in obiskovalci Pohorja.

Prevzem bo mogoč v nastanitvenih kapacitetah, na Marpromu, ob vzpenjači, na turistično-informacijskih centrih omenjenih občin in še kje.

»Pred dvema letoma smo že imeli podobno zgodbo. Takrat je bilo manj ponudnikov. Začeli smo z osmimi, letos nas je šestnajst. Zelo smo veseli, da smo gostinci med seboj povezani. Ugotavljamo, da bomo samo na tak način uspešnejši. Dolgoročno želja je v Pohorsko kulinarično trasverzalo povezati celo Pohorje in druge občine,« pove Robert Jeršič, predsednik Turističnega društva gostincev Pohorja.

Društvo je za letošnjo sezono pripravilo več poletih aktivnost. Napovedujejo, da želijo sezono raztegniti v pozno jesen.

Kulinarične specialitete nas čakajo vso poletje. Zadnji teden junija pa pripravljajo teden, posvečen tradicionalni pohorski omleti. Julija sledi teden borovničevih jedi, septembra pa teden gobovih jedi. Zaključili bodo s tednom kostanjevih jedi, ki bo oktobra.

»Gostom želimo ponuditi več kot samo nastanitev. Sama soba več ne zadostuje, zato želimo ponuditi doživetje, kar pomeni, da jih bomo na kosila in večerje pošiljali na druge koče, hotele, gostilne po celotnem Pohorju,« pojasni Vasja Ilešič, vodja Pohorje Village Resorta.

Poleg kulinaričnega razvajanja pripravljajo tudi vodene kolesarski izlete z e-kolesi in poletni kolesarsko pohodniški avtobus. Uredili so tudi označbe pohodniških in kolesarskih poti.

Pohorje je projekt, v katerega nameravajo v prihodnjih letih veliko vlagati. Želijo si, da bodo gostje zaradi možnih aktivnosti na Pohorju počitnikovali teden ali več.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice