Z namenom zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih je Snaga Maribor omejila izvajanje določenih storitev, ki niso nujne, kot je zaprtje zbirnih centrov, prav tako je začasno ustavljen odvoz kosovnih odpadkov.

Sprejem naročil za prevzem in odvoz kosovnih odpadkov s strani gospodinjstev in pravnih oseb je od ponedeljka, 16. marca 2020, začasno ustavljen, ta zaustavitev pa velja do preklica.

Občani, ki živijo na Kardeljevi ulici v Mariboru, so uredništvo Mariborinfo medtem opozorili na kup kosovnih odpadkov, ki se nabira pred njihovimi domovi. Sedežne garniture in drugo pohištvo se kopiči že nekaj dni, nekaj časa se je po besedah bralcev celo zdelo, da kup vsak dan postaja večji. Delo enega neodgovornega domačina ali več njih? 

Kup kosovnih odpadkov na Kardeljevi ulici je bil medtem že odstranjen. Za odziv smo se obrnili na Snago, kjer znova opozarjajo, da je odlaganje odpadkov na mestih, ki temu niso predvidena, je prepovedano.

»Zavedamo se, da ljudje potrebujejo čas, da se navadijo na spremenjene okoliščine, a to ne more biti opravičilo za tako neodgovorno ravnanje z odpadki,« odgovarjajo in dodajajo: »Z odlaganjem odpadkov na površinah, ki niso namenjene temu, ne škodimo samo okolju, ampak dodatnim tveganjem izpostavljamo tudi zdravje vseh občank in občanov, zato ponovno pozivamo občane, da dosledno spoštujejo spremenjene okoliščine in pravila.«  

Na Snagi medtem opozarjajo, da v času trenutnih kriznih razmer vlagajo trud v nemoteno izvajanje ključnih storitev službe ravnanja s komunalnih odpadkov: »Pri tem se soočamo s številnimi zdravstveno varnostnimi, operativnimi in kadrovskimi izzivi. Naši zaposleni, ne glede na trenutne razmere in kljub vsakodnevnemu tveganju izpostavljenosti okužbam, še naprej požrtvovalno opravljajo svoje delo in skrbijo za redni odvoz odpadkov.«

Zaradi varnosti skrbno ravnajmo z odpadki! Kako? To so ključna navodila.

Skrbno ločujte odpadke in ločeno zbrane odpadke odnašajte na ekološke otoke v za njih namenjene zabojnike. Kartonske škatle raztrgajte.

Z odpadki ravnajte racionalno in jih pred odlaganjem v zabojnik stisnite in tako zmanjšajte njihov volumen.

V tem času je toliko bolj pomembno, da premišljeno ravnate z odpadki in jih ustvarite čim manj.

Prav tako odpadkov ne odlagajte v naravo, saj s tem svoje okolje še bolj obremenjujete.

Preberite še

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Brajdič (nepreverjen)

Hej kulega novinar ki maš ta ulica jas mam prijevos zrihtal

Natalijan (nepreverjen)

snaga nek se jebe

TABORČAN (nepreverjen)

in ti smet

In reply to by Natalijan (nepreverjen)

Starejše novice