Milijonska prenova Lackove ceste je prinesla prometno ureditev podobno kot na Koroški cesti. Avtomobili na kolesarske pasove lahko zapeljejo, a absolutno prednost pred motornimi vozili imajo kolesarji.

Maribor je ob koncu lanskega leta dočakal prenovo Lackove ceste proti Pekram, ki je vrsto let klicala po novem cestišču. Nova cesta pa je prinesla tudi novo prometno ureditev, ki daje absolutno prednost kolesarjem.

So kolesarji res ogroženi?

Številni kolesarji so bili v skrbeh zaradi ozkega cestišča, ki je videti kot enosmerno in kolesarskih pasov ob strani. 
Bralci Mariborinfo so nas opozorili, da nekateri vozniki ogrožajo kolesarje in kršijo cestno-prometne predpise, ko jih prehitevajo tudi med srečevanjem drugih vozil iz druge strani.

»V primeru, ko je v trenutku srečevanja motornih vozil na kolesarskem pasu kolesar ali več teh, voznik motornega vozila ustrezno prilagodi hitrost in se umakne za kolesarje na kolesarski pas,« na prometno ureditev opozarjajo na Mestni občini Maribor. 

Kolesar ima absolutno prednost

Kolesarski pas je označen s črtkano črto, kar pomeni da vozniku omogoča umik na ta pas v primeru srečevanja motornih vozil. Zaradi tega se nekateri kolesarji počutijo ogrožene, a se ob pravilni vožnji voznikov motornih vozil ne bi smeli.

Kolesarji imajo namreč na kolesarskem pasu absolutno prednost pred motornimi vozili.

Kolesarja lahko tako motorno vozilo prehiti le, ko iz nasprotne smeri ne pelje drugo motorno vozilo. »Po srečanju z drugim vozilom, voznik zapelje iz kolesarskega pasu nazaj v celoti na vozišče in varno prehiti kolesarje,« pojasnjujejo na občini.

Vzorčen primer z Nizozemske 

Taka ureditev ob omejitvi hitrosti na 30 kilometrov na uro velja za bistveno bolj varno za kolesarje, kot klasična rešitev s sredinsko črto, dodajajo.

Projektirana in izvedena rešitev naj bi tako predstavljala optimalno kombinacijo, kako v naselju na omejenih širinah 'dati prostor' tako motornim vozilom kot tudi kolesarjem.  Podobna rešitev kot na Lackovi je že izvedena na Koroški cesti, a tamkajšnja ureditev med Mariborčani sproža veliko negodovanja.

Za pravilno razumevanje prometne ureditve na mariborski občini prilagajo spodnji videoposnetek z Nizozemske, ki prednjači v rešitvah trajnostne mobilnosti.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Olj (nepreverjen)

Groza kaj so naredili iz Lackove!

Marko 1972 (nepreverjen)

Cisto vredu je. Ce pa ne znas prehiteti enega bogega kolesarja pa vrni izpit in se pelji z busom. Zaj vam do Limbusa tudi 4ka vozi

In reply to by Olj (nepreverjen)

Arhitekt prometa (nepreverjen)

Marko 1972, s tem kar so naredili so ubili lackovo, kolesarje pa ogrozili. Dezorientiran pogled prejšnjega vodstva na težave mesta se kažejo v prometu npr. na Koroški cesti, Kardeljevi, Lackovi, Majstrovi, kjer je bivše vodstvo naredilo ozko grlo in raje naredilo parkirišča za 10 stanovalcev. Groza kaj se je v prejšnjem mandatu delalo na občini, totalno brez koncepta in samo za svoje ljudi, da imajo kje parkirat.

Če praviš, da je vredu argumentiraj prosim kaj je tako vredu, me zanima, mogoče pa se jaz motim.

Taka rešitev ceste je lahko tam kjer je umirjen promet, po Lackovi pa se na dan pelje nekaj tisoč avtomobilov, zato ta sistem ni vzdržen in dober.

Nisem iz Limbuša.

Hoti (nepreverjen)

Poudariti je treba, da je Lackova cesta od krozisca v Radvanju in do krozisca v centru Peker CONA 30 km/h!!!

LudiRudi (nepreverjen)

Kaj pa Gorkega ulica ? Tam je tudi podoben režim ,ampak sklepam da nihče tega ne ve ,ker drugače ne bi vozili 60km/h namesto označenih 30 km/h .
Kaj pa policija ali je njim jasno glede tega .

NekdoKiBiRadNe… (nepreverjen)

Tako kot je to predstavljeno, sploh ne rabis kolesarske steze... 1,5m od roba cestisca je tako ali tako predvidenega za kolesarje, pa ce je kolesarska steza tam ali ne... absolutno prednost tudi imajo skos ze... zdaj pa dobijo se to prednost, da ko se bos peljal s 30km/h, pa se umaknes vozilu, te bo kolesar "nabil od zadaj" in se zgovarjal na absolutno prednost... kam smo te prisli?

jokl (nepreverjen)

Naj se nekdo se vpraša po zdravju. Koliko pa se pelje kolesarjev po tej cesti dnevno, da jim pripada večji delež cestišča. Po Nizozemski se pa v Mariboru ne moremo zgledovat vsaj na srečo ne. Oni živijo popolnoma drugačno življenje, v popolnoma drugačni pokrajini ,z popolnoma drugačnimi navadami, tisti ki pa mislijo da imajo boljše življenje,boljše predpise se pa motijo.

nataša šoštarič (nepreverjen)

Po Zakonu o cestnem prometu mora biti kolesarska steza najmanj 1,30 m široka, nad nivojem cestišča za avtomobile. To, kar narišejo na vozišče za motorna vozila ni kolesarska steza. Nihče ne bere zakonodaje, zato je anarhija na vseh področjih. Sploh ne razumem zakaj imamo zakonodajo, če pa je ni potrebno upoštevati.

Kritik (nepreverjen)

Nataša draga , peljite se po kolesarski stezi od križišča Strelišče mimo šole Ludvika Pliberška do pohorske vzpenjače in izmerite širino pločnika ,ki si ga delijo z kolesarji ,kar označuje prometni znak brez cestnih označb. Veliko je bilo jeze in nekaj odrgnin kar pa mestne ustvarjalce prometa .

In reply to by nataša šoštarič (nepreverjen)

Igor Đukanović (nepreverjen)

Počasi, ena po ena cesta, in se bodo (bomo) tudi vozniki avtomobilov navadili, da imajo (imamo) kolesarji na kolesarski stezi absolutno prednost.

Komentatler (nepreverjen)

Zasrali so kolesarje in voznike motornih vozil. Ko se vozijo po cesti avti in tovornjaki nimajo sredinske črte, da bi lahko normalno ocenili koliko se morajo umikati od nasproti vozečih. Kolesar pa je še vedno izpostavljen motornim vozilom, ker ni robnika. Dobil je le dodatno nevarnost, kot sem že prej omenil, obstaja možnost, da se vozniki zaradi pomanjkanja sredinske črte ne bodo znali umakniti nasproti vozečim motornim vozilom.
Z drugimi besedami - cesta je preozka. Na srečo se malo ljudi vozi s kolesom s čimer se stvar kompenzira.

Kozmonavt (nepreverjen)

Zanima me kdo so strokovnjaki na občini ,ki imajo takšne prometne iluzije ? Verjetno so iz padli iz istega drevesa kot ustvarjalci znamenitih marel na tržnici .
Nihče ni kolesar in tudi nikoli ni peš hodil po omenjenih lokacijah . Najnovejši biser sta umetnina zarisana na pločniku Kardeljeve , kjer sta kolesarska pot in pločnik zamišljena kot umetniški performans .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice