Ste si kdaj lahko predstavljali, da boste lahko kar iz mariborskih ulic poleteli proti Parizu? Tudi mi ne.

Dogajanje, ki je prevzelo štajersko prestolnico, je v mesto pripeljalo pravo francosko doživetje. Mariborska plesalka Gordana Grandošek Whiddon in njen spremljevalec, tako v življenju, kot na plesišču, Trent Whiddon sta svoj projekt predstavila javnosti in očarala prav vsakega, ki se je udeležil »potovanja« v njun »Le hotel«.

Zakaj potovanja? Gruča oboževalcev se je zbrala v Žičkem dvoru, kjer so nas pogostili s kozarcem penine v idiličnem ambientu. Za romantično atmosfero je poskrbela osvetljava in nežna glasba. Šele, ko smo se vsi obiskovalci zbrali, sta nas dva avtobusa odpeljala na pravo prizorišče, pridružila pa se nam je tudi angleška izvajalka Pixie Lott.

MC Pekarna lahko z malo truda postane prava scena tudi za muzikal. Že na začetku predstave je presenetil Bojan Maroševič, v vlogi Tita, lastnika bordela »Le hotel«, ki je z hrupnim nastopom pritegnil vso pozornost. Skozi predstavo smo spoznali številne like, ki so krojili zgodbo, med njimi tudi baletno plesalko Jeleno Lečić, plesalca Aaron Casha, ki je imel leta 1997 čast zaplesati na velikem platnu v filmu Titanic, Majo Založnik z izjemnim glasom in vse ostale.

Nastopajoči so se potrudili, da je vzdušje ostalo napeto do samega zaključka, z izjemno izvedbo pa so presenetili tudi člani banda, ki so poskrbeli, da je bila glasba izjemna.

Romantična zgodba se konča srečno, ko se Tito zaradi ljubezni spreobrne in postane prijazen starec, hvaležen za to, kar ima in ko naša Gordana, v vlogi Sofie, zaradi Trenta, v vlogi Johna, zapusti bordel in se odloči za pot ljubezni.

Zgodba nam je pokazala, kako je resnično vse mogoče, prireditelja pa sta to dokazala že z samimi pripravami. Večer se je zaključil v odlični družbi v hotelu Maribor, kjer so nas pogostili in nahranili naše lačne želodce. Kdo bi si mislil, da se lahko take predstave odvijajo tudi v »dolgočasnem« Mariboru.

Resnično izjemna izvedba nas je popeljala v francoski »Le hotel« in v duhu tega so včeraj zaključili še zadnjo predstavo, ki smo jo pospremili skupaj z njimi. Bravo! 

Maša Črešnik, Glamor blog

Naslovna foto: Marko Pigac

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice