Na Univerzi v Mariboru opozarjajo, da se čas za prijavo v študijske programe izteka. Študentje naj pohitijo s prijavo in naj ne čakajo do zadnjega trenutka.

Iz Univerze v Mariboru vse bodoče študente obveščajo, da se rok za prijavo v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto bliskovito bliža.

Za vpis le še dva dni časa

»Prijavo je mogoče oddati elektronsko, najkasneje do 3. marca 2017 do polnoči, na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/prijava/),« še sporočajo in dodajajo, da naj študentje svojo prijavo oddajo pravočasno, najbolje še kak dan prej. Za prijavo potrebujete bodisi kvalificirano digitalno potrdilo bodisi uporabniško ime in geslo:

»Če se bo kandidat prijavil s kvalificiranim digitalnim potrdilom, mora prijavo za vpis elektronsko oddati v eVŠ do 3. marca 2017 (za prvi prijavni rok). Pri postopku oddaje elektronske prijave z uporabniškim imenom in geslom bo moral kandidat prijavo elektronsko oddati v eVŠ do predpisanega prijavnega roka, isto prijavo pa nato še natisniti, podpisati in jo priporočeno poslati po pošti pristojni visokošolski prijavno-informacijski službi največ pet dni po roku, določenem za pošiljanje obrazca prijave elektronsko v eVŠ (torej najkasneje do 8. marca 2017 v prvem prijavnem roku).«

Kot novost nov študijski program na Fakulteti za organizacijske vede

V študijskem letu 2017/18 je na Univerzi v Mariboru razpisanih 4.993 vpisnih mest, od tega 3.928 za redni in 1.065 za izredni študij. Med ključnimi novostmi na Univerzi v Mariboru je za študijsko leto 2017/18 razpisan nov visokošolski strokovni študijski program na Fakulteti za organizacijske vede Management v športu, ki se bo izvajal kot izredni študij, Pedagoška fakulteta pa je na študijskem programu Športno treniranje v nabor športnih disciplin dodala šport Hokej.

»Univerza v Mariboru postaja dom najboljših študentov iz širše regije. Temu pritrjujejo tudi visoke uvrstitve naše univerze na mednarodnih lestvicah razvrščanja univerz, ki kažejo na kakovost študijskega procesa. Zato vabim vse študente, ki si želijo študirati na najvišjem kakovostnem nivoju, da se nam pridružijo na Univerzi v Mariboru«, poudarja rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice