Slika je simbolična.
Močan veter je odkrival strehe in podiral drevesa, zaradi česar je bilo v občini Šentilj v nedeljo zaprtih okoli 20 lokalnih cest.

V več občinah vzhodne polovice države danes nadaljujejo z odstranjevanjem posledic nedeljskega neurja. 

Na območju občine Šentilj je neurje najbolj prizadelo severovzhodni del občine, center za obveščanje pa je z območja občine prejel prijave o 14 dogodkih, povezanih z neurjem.

Pihal je zelo močan veter, ki je podiral drevesa, odnašal veje in odkrival strehe nekaterih objektov. Zaradi posledic močnega vetra in nalivov je bilo zaprtih okoli 20 lokalnih cest, je danes za STA povedal šentiljski župan Štefan Žvab.

Po njegovih besedah so aktivirali vse razpoložljive gasilske enote in tehnične zmogljivosti, da so s cest odstranili vse ovire in vzpostavili prevoznost.

Območje Sladkega Vrha je zajel tudi pas toče. Odstranjevanje posledic neurja v šentiljski občini se nadaljuje tudi danes, ocene škode za zdaj še nimajo, je povedal župan.

S posledicami neurja so se po podatkih centra za obveščanje spopadali tudi na območju Svete Ane in Apač, v Gornji Radgoni je eno drevo padlo na vozilo, večje težave zaradi neurja so imeli tudi na območju občin Cankova, Rogašovci, Grad, Murska Sobota, Velika Polana in Kuzma.

Na območju občine Beltinci je bilo v nedeljo zvečer brez električne energije 763 odjemalcev, delavci Elektra Maribor pa so napako odpravili nekaj po 21. uri.

Toča je klestila tudi ponekod na Koroškem, med drugim na območju občin Vuzenica in Radlje ob Dravi.

Uprava za zaščito in reševanje je v nedeljskem neurju skupno zabeležila 123 dogodkov, aktiviranih je bilo 52 prostovoljnih in dve poklicni gasilski enoti ter ostale pristojne službe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice