Avtor fotografije: Bojan Mihalič
V preteklih dne je bilo v nakupovalnem središču Europark moč videti razstavo lesenih izdelkov, ki so jih pripravili študentje dveh mariborskih šol.

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo Triple Wood, ki predstavlja pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala. Pripravila jo je Lesarska šola Maribor v sodelovanju z zavodom Lesarski grozd.

Drugi del razstave je obsegal predstavitev izdelkov iz lesa, ki so jih naredili spretni študentje Višje strokovne šole za les in oblikovanje Maribor

Avtor fotografije: Bojan Mihalič

Študentje iz lesa naredili tudi oblačila

Študentje so na razstavi pokazali svojo kreativnost s predstavitvijo unikatnih oblek narejenih iz lesa. Organizirali so tudi zanimive delavnice, kjer so udeležence poučili o obdelavi lesa, krasilnih in restavratorskih tehnikah. Svoje sposobnosti delanja z lesom so obiskovalci lahko preizkusili ob izdelavi lesenih zapestnic.

Avtor fotografije: Bojan Mihalič

Možnosti raznolikega izdelovanja iz lesa je veliko

Ravnatelj Višje strokovne šole za les in oblikovanje Miroslav Novak je povedal, da so s predstavitvijo študentskih izdelkov obiskovalcem pokazali, kakšne možnosti so na voljo pri ustvarjanju izdelkov iz lesa: »Leseni izdelki namreč niso samo mize, stoli, omare, temveč lahko iz lesa oblikujemo najrazličnejše izdelke; od nakita vse do lesenih oblek, kar so naši študenti prikazali tudi na tej razstavi. Seveda les lahko uporabljamo tudi kot dodatek v prestižnih avtomobilih, na jahtah, poslovnih letalih, pri izdelavi glasbil in še na mnogih drugih področjih.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice