Na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Ptujem je letos ugasnilo že pet življenj. Kdaj bodo vozniki dočakali rekonstrukcijo?

Na glavni cesti Slovenska Bistrica - Ptuj, na odseku znanem kot pragerska obvoznica, je v začetku avgusta prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so življenje izgubili trije ljudje. Skupno je na tem odseku ceste letos ugasnilo že pet življenj.

V javnosti so znova na površje priplavala vprašanja o rekonstrukciji omenjenega odseka glavne ceste med Slovensko Bistrico in Ptujem. Po odgovore smo se obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, kjer so znova - podoben odgovor smo prejeli že ob aprilski tragični prometni nesreči, v kateri je življenje izgubil 32-letnik - ponovili, da imajo v načrtu razvojnih programov projekt preplastitve odseka Slovenska Bistrica – Hajdina.

Ta projekt, kot pojasnjeno že aprila, zajema obnovo in ojačitev vozišča z izgradnjo vodotesne meteorne kanalizacije, rekonstrukcijo križišč, ureditev priključkov ter prometne opreme in signalizacije. Projektna dokumentacija obravnava tudi rekonstrukcijo križišč z levimi zavijalnimi pasovi in ustrezno prometno ureditvijo, pri tem pa je predvidena ureditev štirih križišč, in sicer za gramoznico, za Kungoto, za Kidričevo Tovarniška in za obvoznico Kidričevo.

A podatka kdaj konkretno bodo vozniki, ki se vsakodnevno vozijo po tej cesti, dočakali rekonstrukcijo nevarne ceste, direkcija ni razkrila ne ob aprilski nesreči, ne ob avgustovski tragediji, ko so ugasila tri življenja.

Preureditev križišč - klasična križišča in ne krožna križišča

Po navedbah direkcije je na odseku Šikole - Hajdina po prometni analizi križišč, ki jo je izdelal Prometnotehniški inštitut Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, najbolj ustrezna ureditev vseh križišč s semaforji z dodatnimi ukrepi za umirjanje prometa, pri čemer bi na glavni smeri zgradili posebne pasove za leve zavijalce z zapornimi ploskvami za preprečevanje možnosti naletov in posebne pasove za desne zavijalce, križišča pa bi opremili s polno odvisnimi krmilnimi napravami, da bi zagotovili linijsko koordinacijo med njimi. 

»Tako je predvidena preureditev križišč, ki bodo klasična križišča in ne krožna križišča,« pojasnjuje direkcija za infrastrukturo.

Načrti so, a kdaj bodo realizirani?

Projekt bo po navedbah direkcije zaradi spremembe zakonodaje potrebno še novelirati, predvidoma do konca letošnjega leta: »V nadaljevanju je potrebno pridobiti potrebna zemljišča, ki so sicer že v postopku pridobivanja po že izdelanem in potrjenem projektu projekt za izvedbo.« 

Razpis za gradnjo bo predvidoma objavljen v začetku prihodnjega leta, ocenjena vrednost pa po projektantskem predračunu znaša 4,5 milijonov evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice