Mariborsko Pohorje bo prihodnji mesec znova prizorišče že uveljavljene tekaške preizkušnje Visit Pohorje BraveRun (Tek pogumnih). Tek bo potekal 9. junija, udeležence pa čaka kar nekaj novosti.

Organizatorji tako želijo atraktivno prireditev, ki bo na Pohorju gostovala že peto leto zapored, približati čim širšemu krogu ljudi. Tekači bodo lahko svojo vzdržljivost, moč in spretnosti tokrat preizkušali na treh progah. Poleg 5 in 10 kilometrov dolgih prog bodo namreč za Visit Pohorje BraveRun letos pripravili še krajšo in manj zahtevno trikilometrsko progo.

Start in cilj vseh bosta pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, vmes pa bodo morali tekmovalci na osnovni 5-kilometrski progi premagati približno 25 različnih ovir, na 10- kilometrski (dva kroga) 50 ovir in na kratki progi blizu 20.

Pričakujejo do 500 tekačev

Med preprekami, čez katere se bodo morali prebiti med tekom, bo nekaj že poznanih iz predhodnih izvedb prireditve (splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40- metrska drča …), nekaj pa bo povsem novih ovir, obljubljajo pri Marpromu.

Tekaška preizkušnja na Mariborskem Pohorju je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom, na njej pa lahko sodelujejo tako posamezniki kot skupine – ekipe žensk, moških ali mešane ekipe. Namenjena je tudi podjetjem, ki želijo ustvariti dobro sinergijo med zaposlenimi, in vsem, željnim zabave ter premagovanja različnih izzivov.

»Letos smo se odločili za nekoliko zgodnejši termin prireditve že v juniju, s čimer želimo omogočiti udeležbo čim več dijakom in študentom. Možnost sodelovanja imajo tudi športni klubi in društva oziroma njihovi otroci, ki pa pri tem potrebujejo še soglasje staršev. Pričakujemo, da bo Visit Pohorje BraveRun letos privabil od 400 do 500 udeležencev,« je povedal organizator Jože Perčič.

Prijave že odprte

Tekaška preizkušnja za pogumne se bo 9. junija začela ob 13. uri, že pred tem pa bo na sporedu otroško-družinski Visit Pohorje BraveRun. Čeprav bodo prijave možne tudi na dan dogodka, v izognitev gneče organizatorji priporočajo, da tekmovalci pripravo opravijo že prej.

To lahko storijo na spletni strani www.braverun.com, kjer so dostopne tudi vse informacije o prireditvi in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice