FOTO: Jure Banfi
V zvezi z incidenti navijaških skupin na derbiju Maribor - Olimpija so se oglasili v Levici Maribor, kjer menijo, da je čas, da se zadeve okrog huliganstva navijaških skupin uredijo. Javno pismo so posredovali tudi NK Maribor in NZS.

Pri Levici so ogorčeni nad navijaškimi incidenti na sobotnem derbiju, zato so se z javnim pismom obrnili tako na medije kot tudi na NK Maribor in Nogometno zvezo Slovenije. NK Maribor med drugim pozivajo, naj odrečejo podporo svoji navijaški skupini. Javno pismo objavljamo v celoti, brez popravkov.

»LEVICA MARIBOR: JAVNO PISMO VODSTVU NK MARIBOR OB NEDAVNIH INCIDENTIH NA NOGOMETNI TEKMI MARIBOR-OLIMPIJA

Spoštovani 

Nogomet je šport številka 1 v Mariboru. Na NK Maribor so ponosni tako tisti, ki so strastni nogometni navijači, kot tudi tisti, ki jih nogomet ali celo šport sploh ne zanima. 

Tudi v Levici Maribor navijamo za vijolično moštvo, se veselimo zmag in smo žalostni ob porazih.  Veselimo se enotnosti in športne strasti navijačev in ponosni smo, kako zelo smo Mariborčani povezani s celotnim moštvom.

Vendar huliganstvo k nogometu ne sodi! Na stadion ne sodijo rasistični in ksenofobni transparenti in slogani. Na stadion ne spada razbijanje in uničevanje opreme. Obsojamo obnašanje obeh navijaških skupin med in po zadnjem derbiju, 27. oktobra v Mariboru. Zmerjanje in pljuvanje po predsedniku nasprotnega moštva je nedopustno. Metanje stolov po igrišču je tudi nedopustno. Metanje bakel v otroka pa je popolnoma nesprejemljivo! 

Mariborčanom je dovolj, da pred, med in po derbijih ne upamo na ulico v središču mesta, ker se bojimo nasilnih navijačev. Dovolj nam je, da morajo »navadni« navijači, med njimi tudi otroci, ki srčno navijajo za vijolične, biti priče nesprejemljivim navijaškim praksam tako Viol kot tudi nekaterih drugih navijaških skupin, nazadnje Green Dragonsov.

Pozivamo NK Maribor, da naredi najprej red pri sebi in neha podpirati in braniti Viole ter njihova nesprejemljiva ravnanja. Napadi Viol na trenerje, ki so se zgodili v preteklosti, niso bili ustrezno sankcionirani. Prav tako uničevanje stolov in druge opreme na stadionu, kot tudi ne metanje bakel in drugih pirotehničnih sredstev. Upravičeno se sprašujemo, kako dolgo še bo NK Maribor to dopuščal? Kaj se mora zgoditi, da bo nasilju rekel NE?! Kdaj boste huliganom prepovedali oglede tekem? Kdaj boste zahtevali od varnostne službe, da svoje delo opravlja tako, da vnos bakel in drugih prepovedanih predmetov ne bo več mogoč? Kdaj boste prepovedali vstop na tribune kršiteljem? 

Na zadnjem derbiju 27. oktobra je nekdo v otroka vrgel baklo. Ali ni to dovolj, da bi naslednja tekma potekala brez prisotnosti huliganov in da bi resnični ljubitelji nogometa le-tega lahko spremljali brez strahu? Sprašujemo se, kaj se lahko zgodi naslednjič? Še kaj bolj nasilnega?

Mestna občina Maribor bo v prihodnjih letih financirala obnovo stadiona Ljudski vrt. Najmanj, kar lahko Mariborčani, torej financerji obnove, pričakujemo od NK Maribor, je resno prizadevanje, da bomo lahko vsi spremljali nogometne tekme NK Maribor v miru in brez strahu pred huliganstvom.

Enaka prizadevanja pričakujemo od Nogometne zveze Slovenije in jo pozivamo, da ob nešportnih praksah navijaških skupin in posameznikov ukrepa in jim v bodoče prepove oglede tekem ter s tem omogoči drugim ljubiteljem nogometa nemoten ogled tekem in športno navijanje.

ZA NOGOMET! PROTI HULIGANOM NA NOGOMETNIH TEKMAH!

Lep pozdrav

Levica
Lokalni odbor Levica Maribor
zanj Tatjana Frangež«

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Kot vidim jih najbolj skrbi,ker so polivali Mandariča.Ko pa je bil v Stožicah tepen predsednik kluba nk Maribor,pa nisem zasledil nobenega javnega pisma.Da smo si na jasnem,tudi jaz ne podpiram huliganov,vendar pozivat samo en klub in to svoj klub je pa malo mimo.Zakaj ne pišete javnih pisem o nenormalni centralizaciji,ki se dogaja v državi,kjer smo mi ki nismo iz LJ v neenakopravnem položaju?Zakaj ne pišete o neenakopravni obravnavi klubov s strani nogometnih sodnikov?Zakaj ne pišete kako je mogoče,da UKC LJ,ki je 2x večji od UKC MB dobi 20x več sredstev? Upam,da so vas Mariborski volilci še pravi čas spregledali in da boste na volitvah pogrnili na celi črti,kajti vi ne marate svojega mesta in si ne zaslužite naših glasov

Občasni komentator (nepreverjen)

Jan izvoli pa pridi v prestolnico živet. Poln kufer jo imamo, turisti, politični, kulturni, športni in ne vem še kakšni dogodki. Dnevna migracija zaradi katere v štacuno po kruh ne moreš. Center okupiran s turisti. Pol se najdete prizadeti Štajerci, ki nakladate o neki centralizacija. Tako je pač po celem svetu. Glavna mesta držav so centri moči, imamo večje plače vendar tudi slabško kakovost življenja. Obojega pač ne moreš imeti, a ne? Pa nihče iz LJ ne jamra, sam vi ste skoz neke žrte...drugače UKC LJ ima 20x več denarja in 100x več objavlja, je citiran in je bolj odmeven od OKC MB. V normalnih državah mendarodna odmevnost najbolj šteje in so vsi takšni centri bolj financirani kot drugi. Tako pač je. Živi s tem, ali pa nehaj nakladat.

In reply to by janban

janban

Občasni komentator
Tvoje in teževe ostalih Ljubljančanov lahko rešite,če spodite iz Ljubljane, razne dobro plačane državne službe kot so cela vrsta agencij,Banka Slovenije,Dars(imel sedež v CE),Eles,Holding Slovenskih elektrarn(nekoč imel sedež v MB),GZS,OKS,KGZS,RTVS,ZZZS,ZPIZ,rabiš še kaj,da o ostalih državnih podjetij katere se financirajo iz celotne Slovenije sploh ne govorim.Ker sem sam nekaj časa živel v tujini vem kako takšne stvari potekajo v tujini.Zakaj,če hočete imet vse,še migrante ne vzamete,te pa bi delili po celi državi.Takšna centralizacija kot je v Sloveniji je še na Hrvaškem (Zagreb) IN Češkem(Praga).Poglej si kako so organizirani in,če je res vse v glavnem mestu v Italiji,Avstriji,Švici,Nemčiji.Slovenija nujno potrebuje pokrajine,vendar je največji odpor prav v prestolnici,ali mogoče veš zakaj?Glede UKC LJ pa lahko rečem,da govoriš malo na pamet kar se tiče citiranih člankov v tujini,njihovi zdravniki niso nič boljši kot kje drugje v Sloveniji vendar imajo večji nabor programov,za kar so tudi plačani. V kolikor vseh teh podjetij v svojem mestu nočete več, jih bodo druga mesta z veseljem sprejela,pa tudi dnevne migracije se boste zaradi pomankanja lastnih kadrov znebili. Pa še tretjega pasa na obvoznici vam ne bo treba gradit in pa,končno boste imeli mir in nobene gneče več,celo v štacuno se boš lahko peljal po sredini ceste.

In reply to by Občasni komentator (nepreverjen)

luksi178489 (nepreverjen)

jebeš levico

ZavedniMariborcan (nepreverjen)

Navadni populisti, kot Roman Križnjak, Fištravec in ostali koristoljubi.

marko12345 (nepreverjen)

zakaj se levica ne bori za delavce, ki hodijo na tekme. še to bi jim vzeli

Bg (nepreverjen)

Naši b.gringosi so svetlobna leta pred vsemi ?tak se navija

korenina 53 (nepreverjen)

Zakaj se Levica s protestnim pismom ne obrne na NZS, ki bi morala zahtevati enake pogoje in kriterije za vse klube.in pravočasno odreagirati na nepravilnosti??. Zakaj ne opozori na "čudna" sojenja nekaterih sodnikov zveze sodnikov in disciplinsko komisijo?? Pred in po koncu prvenstvenih tekem bi bilo potrebno preveriti finančno stanje sodnikov, tako kot politikom.

Starejše novice