Lista kolesarjev in pešcev ponovnega odpiranja Koroške ceste za motoriziran promet ne sprejema kot rešitev.

Iz Liste kolesarjev in pešcev so sporočili, da aktivno spremljajo težave prebivalk in prebivalcev, ki so nastali zaradi povečane obremenitve prometa na območju Maistrove, Mladinske in Krekove ulice. 

Kljub temu pa se ne strinjajo s ponovnim odprtjem Koroške ulice za promet. Namesto tega ponujajo kompromise, kot je na primer avtobusna zelena linija. 

Komunikacija med Mestno občino Maribor in prebivalci je neprimerna

Na Listi kolesarjev in pešcev pravijo, da Maribor »še ni presegel konfliktne politike upravljanja mesta, kar se po prenovi Cafove ulice ponovno kaže v ostri, populistični in neprimerni komunikaciji«.

Pravijo, da razumejo motive in probleme iniciative in si želijo, da bi mesto sprejelo vse ukrepe, ki bi prometni razbremenili središče mesta še pred realizacijo mestnega tunela. 

A kot pravijo, ne sprejemajo poenostavljenih rešitev, da bi za reševanje težav na Maistrovi, Mladinski in Krekovi 'za talca' jemali Glavni trg in Koroško cesto. 

Ponujajo predloge in kompromise

Lista kolesarjev in pešcev tako mariborski občini ponuja nabor predlogov za kratkoročne in srednjeročne ukrepe. Te so razdelili na pet vsebinskih sklopov. 

  • Sistem ulic v mestnem jedru na osi vzhod - zahod: Pravijo, da je potrebno iskati rešitve na sistemu teh ulic. Predlagajo preureditev smernosti, krožna križišča, umirjanje prometa in kolesarske steze. 
  • Prometna vozlišča javnega potniškega prometa: Poudarjajo, da je dosedanji koncept teh linij zastarel in potrebuje osvežitev. 
  • Uvedba avtobusne zelene linije: Predlagajo, da se uvede linija na relaciji Trg revolucije - Glavni trg - Tržnica - Slomškov trg. Ta avtobus bi bil električen.
  • Širitev peš cone: Lista kolesarjev in pešcev poziva, da morata Trg revolucije in Stari most dobiti drugačno funkcijo, kot jo imata danes. Zanje rešitev predstavlja preureditev Starega mostu in Trga revolucije v območje enotnega tlakovanja. 
  • Mestni tunel: Ta bi omogočil povezavo med Partizansko in Gosposvetsko cesto, v sklopu tunela pa se lahko uredi tudi podzemno avtobusno postajališče pod Trgom svobode. Hkrati naj se doda v predoru cev za kolesarsko pot.

»Jedro problema se nahaja v neprilagojenosti ne le Maribora, ampak tudi drugih slovenskih mest novim razmeram,« dodajajo na listi. 

S spleta

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Josip Rotar-bivsi policist....kaj ima zdaj neka kolesarska mreza za odlocati kaj bo v mariboru odprto in kaj ne!!!kaj pa oni sploh so po strokovni plati gledano?????!!!!naj raje pisejo o tem koliko denarja so pozrli od eu sredstev in obcine v vseh letih delovanja in kaj so naredili dobrega za maribor!!!!!in koliko jih je podkupil arsenovic !!!!!mariborcani zahtevamo odprtje koroske ceste in odstop Arsenovica iz delovnega mesta zupana!!!

Jakove (nepreverjen)

sami ste si krivi
zakaj pa ste 18 leta
oblekli majstra
Lahko bi bili pod Avstrijo
in vam ne bi bilo treba kazati negativnih korona testov
pri prehodi čez mejo
in bili bi Herr in madam
ne pa tovariši in drugarice

In reply to by Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Chrom (nepreverjen)

Srbizacija maribora se nadaljuje !!!!!!srbizacija je dobesedno genocid nad slovenskim narodom!!!!!

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

pa da bi vsaj meja šla po Dravi

In reply to by Chrom (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

kaj po Dravi
morala bi iti po savi
tak bi se za vedno znebili žabarjev in žabaric

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

A polovica slovenske reprezentance v košarki in nogometu tudi izvaja genocid? Tudi npr. Dončić, Dragić, Iličić...?

In reply to by Chrom (nepreverjen)

Kola (nepreverjen)

Vsiljevanje koncertov srbske pevke cece(zena arkana-vodje cetnikov-jla) mariborcanom in vsiljevanje pederstva z parado pedrov ki jo je financirala obcina-arsenovic....medtem ko se arsenovic zelo potrudi da prepove koncert hrvaskega pevca thompsona(oznaci ga celo za ustasa!!!)kar nazadnje razveljavi celo ustavno sodisce!!!!in to ni genocid!!!????kaj pa je potem????!!!!

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

A tisti, ki kriči "Za dom spremni" ni ustaš? Zakaj so potem prepovedali njegove koncerte v Švici, Nemčiji, celo v hrvaški Istri?

In reply to by Kola (nepreverjen)

Genocid nas sl… (nepreverjen)

Njegove koncerte so prepovedovali samo jugofili in podporniki zlocinske jla in milosevica ki so ga obsodili v haagu!imamo jih povsod po svetu!!!!thompson je bil borec skupine HOS-HRVATSKA OBRAMBNA SKUPINA-KI SE JE BORILA PROTI AGRESIJI MILOSEVICEVE IN ARKANOVE VOJSKE NA OBMOCJU KNINA IN CAVOGLAV!!!!!ustasi so obstajali do 1945!preden kaj pises se malo poduci!!!vsebina obtoznice v haagu-genocid-Srbske jla-nad hrvati-arsenovic je tudi srb in odgovor je jasen!!!-in dodajam -sem cistokrvni slovenec!

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Prvič slišim da so Švicarji in Nemci "jugofili in podporniki zlocinske jla in milosevica". HOS-ovci so se že leta 1990 sklicevali na Pavelića in NDH (zaveznik nacistov in fašistov) in so zato uporabili ZDS. Po tvoji logiki je danes v Nemčiji dovoljeno kričati Heil Hitler ker je Hitler mrtev in so nacisti obstajali do leta 1945. Ko boš šel naslednjič čez mejo začni kričat Heil Hitler in preveri.

In reply to by Genocid nas sl… (nepreverjen)

Vija vaja (nepreverjen)

Ti si res budala!!!!kaksne gene imas da si taki bedak-kaj je simpanz oplodil tvojo mamo-????ma neverjetno kaki bedak si!!!!

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Vija vaja (nepreverjen)

Ja srbi pa prisegate na velikega zlocinca josipa broza tita-stalinisticni ucenec tito!!!pojdi na hrvasko in se deri zivel tito zivel arkan zivel milosevic-potem nam sporoci kaj se ti je zgodilo... ce sploh bos se sposoben!!!

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Tvoj komentar pove največ o tebi!

In reply to by Vija vaja (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Ceca je pela v MB leta 2007 in 2014. Preveri kdo je takrat bil župan!

In reply to by Kola (nepreverjen)

Genocid nas sl… (nepreverjen)

Jakove-pravilno ste napisali-MARIBOR JE IMEL PRED 2 VOJNO 70%PREBIVALSTVA NEMSKEGA RODU!!!!POTEM SO MARIBOR SRBIZIRALI DIKTATOR -MORILEC-TITO IN NJEGOVI POMAGACI-HKRATI SO POKRADLI VSE NEPREMICNINE-VILE-TOVARNE... IN LJUDI UMORILI IN PREGNALI!!!!!!!IN KAJ IMAMO DANES!!!!SRBA ZA ZUPANA!!!!IN GLEJTE KAJ POCNE Z PREBIVALCI!!!!spet se krade denar in nepremicnine!!!!

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Mariborčan 1970 (nepreverjen)

ne reče se krof
nego
KRAP
krof je ono kjer te zagrabijo za vrat
in stiskajo tao dolgo da dušico izpistiš
krof ni Slovenska beseda ampak šiptarska spačenka
Pred letom 1960 smo vse povsod po Sloveniji
to imenovali KRAP

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Profesorica iz… (nepreverjen)

Pozdrav vsem-tudi v nasih krogih fakultete se vecinoma strinjamo da je bolje da Arsenovic cimprej zakonito odstopi -enostavno ni primeren za zupana-ni niti poslovno sposoben(poglejte-njegovi dolgovi znasajo preko 10 milijonov e-in je najbolj zakreditiran zupan v sloveniji)poleg tega je notoricni laznivec in moralno absolutno neprimeren za zupana maribora!!!!!naj odstopi sam!!!kar se koroske ceste zadeva-TAKOJ ODPRITE!!!

Mariborcan1970 (nepreverjen)

A je možno da nekaterim Mariborčanom ni všeč da je mesto urejeno? Sprehodite se malo skozi mesto, še posebej čez Glavni trg do tržnice (Kanglerjeve zapuščine). A res pogrešate promet na Glavnem trgu? Iniciativo podpirajo nekateri, ki živijo na Maistrovi in Razlagovi-Krekovi čeprav imajo dovolj semaforjev in prehodov za pešce (tudi dvignjenih, ki onemogočajo večje hitrosti). Žal, v preteklih 10-15 letih nič ni bilo narejeno glede pretočnosti prometa vzhod-zahod (bivša župana čisto nič nista naredila). To so dejstva!

Genocid nas sl… (nepreverjen)

Mesto ni nic urejeno ampak-maribor propada-poglejte si cono tezno-mtt melje-celo melje-tezno -studenci-kake ceste imamo povsod po mariboru-peljite se po sentilljski cesti in si oglejte bedo maribora!!!maribor se utaplja v rekordni revscini -ljudje so lacni in brez slub-zupan pa kupuje gostilne-in si drzne celo zapreti korosko cesto-pa vi ste res budale da prenasate vse to-

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

In je za sve kriv župan, ki je bil izvoljen 2 leti nazaj?

In reply to by Genocid nas sl… (nepreverjen)

We are the world.... (nepreverjen)

Zupan ni sposoben nicesar konstruktivnega-ne obvlada niti osnovne komunikacije....-zadolzen za 10 milijonov e-vse kar si je pridobil je pridobil v sumljivih okoliscinah-od kreditov do nepremicnin-ki koneckoncev niso niti njegova last-kaj sele poslovno uspevati!!!!!!vsaka stvar ki se je loti je porazna!!!!iz svojega zepa ni dal niti centa revezu kaj sele kaj druga-opazujte ga raje kaj pocne!!!!in ko ne bo vec zupan-kar se bo zgodilo zelo hitro bo vse skupaj se samo ena zgodba o propadlem gostincu in njegovem pohlepu!!!!prav mu je!!!

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mijav (nepreverjen)

Leta 2021 se bomo po mariboru vozili z pecikli-medtem ko japonska z droni dostavlja posto v tokiu!!arsenovic je maribor naredil razvojno zaostal -celi maribor na pecikle!!!arsenovic ni normalen- v vsakem nestu je zagotovljen dostop z javnim prometom!!!!

Nime tu (nepreverjen)

Kdaj gremo na ulice???,,arsenovic naj odstopi in odprimo korosko cesto!!!!!kanglerja odnesli radarji arsenovica koroska cesta!!!!!4 vstaja maribora2021-zivi in zazivi-maribor je od nas vseh mariborcanov!!!!

Vsi smo maribor (nepreverjen)

Ni pogojev da se zapre koroska cesta!!!!!cimprej odprite!!!mi gremo razvojno nazaj ne naprej!!!!!avtobuse nazaj na korosko cesto-predlagamo tudi linijo za tramvaj ki bi tekla od zacetka kamnice po koroski cesti do glavne zelezniske postaje-projekt tramvaj ravno dokoncujemo in vam ga bomo predstavili-eu nam je odgovorila da bi ga radi podprli ker menimo da se bo tako zagotovila ekoloska pretocnost po mariboru z konceptom zelene energije!!

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Haha, bravo!!! Pa še letališče na Gosposvetski!

In reply to by Vsi smo maribor (nepreverjen)

Beny (nepreverjen)

a je tebi bik v glavoj se sprdnuo
ali pa te je naguzil striček iz Čakovca
da si tak fuknjeni

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Tvoj komentar pove največ o tebi!

In reply to by Beny (nepreverjen)

Beny (nepreverjen)

a si ti na ić

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborčan 1970 (nepreverjen)

Pa kaj če sem na ić
priimka si nisem mogel izbirati
tako kot pameti tudi ne

In reply to by Beny (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

To ni moj komentar. Nekdo je odprl podobnega!!!

In reply to by Mariborčan 1970 (nepreverjen)

Vsi smo maribor (nepreverjen)

Ne vem sicer kaj ti je smesno ampak naredili smo analiz in izdelali strokovno zastavljen projekt in mariborcani zelo pozdravljajo linije za tramvaj tudi evropa je bila zelo navdusena-predstavnik cesa si pa ti osebno-srb osebno mogoce????ne vem no....linije za tramvaj bodo potekale po smetanovi gosposvetski pa vse mimo glavnega trga in ne bodo ovirale avtobusov in avtomobilov ki bodo vozili po koroski cesti....maribor bo prvo mesto v sloveniji ki bo inovativno vpeljal elektricno tramvajsko povezavo!!!!in o tem ne bo odlocal arsenovic ker ne bo vec zupan!!!!

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Tramvaj? Super, podpiram. Ampak ni realno. Žal.

In reply to by Vsi smo maribor (nepreverjen)

Vija vaja (nepreverjen)

Je realno-imamo vizionarski koncept kako bomo povezali maribor-ena glavnih linij bo potekala ravno po koroski cesti!!!!gre za popolnoma se nerazkrito tehnolosko dovrsene tramvaje -nas projekt ze pozdravljajo evropski skladi in investitorji-v kratkem bomo predloge poslali na drzavne institucije ki jih bodo 90%podprle!!!!v glavnem maribor bomo povezali z tramvaji!!!!relacija bo-kamnica-koroska cesta-kneza koclja-avtobusna postaja-zel.postaja-partizanska cesta-trg svobode-gosposka ulica in priklop nazaj na korosko cesto...

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Super, podpiram!!!

In reply to by Vija vaja (nepreverjen)

Nova tukaj (nepreverjen)

Super-tramvaj bi bil odlicna resitev za maribor tako ima vecina razvitih sodobnih evropskih mest!!!!arsenovic hoce narediti maribor razvojno zaostal!!!siritev pes cone ni nikjer dobrodosla se najmanj v mariboru ki potrebuje korosko cesto ki je ena glavnih vpadnic v center!!!in tako mora biti!!!na you tube si oglejte naprimer tokio, kako poteka tekoc promet v samem centru tokia in tudi ni govora o nekih pes conah!!!!

Vija vaja (nepreverjen)

Samo v tokiu ni zupan zaostali in zblodeli arsenovic.....arsenovic vas hoce spraviti na bicikle!!!leta 2021 z bicikli skozi maribor-kaj takega-pa kako sploh mariborcani dovolite kaj takega!!!!GROZA!!!!!cimprej odprite korosko cesto in naredite avtobusne postaje tam kjer so bile da bodo lahko starejsi in invalidi lahko mobilni.!!!!pa kaj se to pravi!!!!!

In reply to by Nova tukaj (nepreverjen)

Mikoli (nepreverjen)

Odstop arsenovica z delovnega mesta ta zupana-samo to se se pogovarjajo po mariboru-vedno vec nas je ki podpiramo odstop arsenovica!!!!

Bolte (nepreverjen)

Arsenovic naj nemudoma odstopi!!!!drugace gremo na ulice-zdaj ne bomo vec popuscali diktaturi arsenovica-to je nase mesto in nas denar!!!!kaj je on lastnik koroske ceste in glavnega trga- ker v zemljiski knjigi ni ravno on vpisan!!! vas vprasam!!!!????kako si nekdo lahko sploh drzne lastniniti javno povrsino ki je v lasti obcine!!!!gnusno zavrzno!!!!

Mariborčan 1970 (nepreverjen)

ne reče se krof
nego
KRAP
krof je ono kjer te zagrabijo za vrat
in stiskajo tao dolgo da dušico izpistiš
krof ni Slovenska beseda ampak šiptarska spačenka
Pred letom 1960 smo vse povsod po Sloveniji
to imenovali KRAP

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice