Foto: Lista kolesarjev in pešcev
Lista kolesarjev in pešcev je na Urad za komunalo, promet in prostor MOM oddala nujno pobudo za ustrezno ureditev začasnega prehoda preko železniških tirov na območju gradbišča podvoza na Ljubljanski ulici.

»Kot smo sami vedno razumeli, je Ljubljanska ulica glede na število pešcev in kolesarjev, ki jo dnevno uporabljajo za pot v mestu, pred vsem za tovrsten promet primarna mestna vpadnica. Trenutno izvedena začasna ureditev pa žal na povsem neurejen in neustrezen način poteka skozi severni del Magdalenskega parka. Kolesarji in pešci uporabljajo shojeno neurejeno pot, ki bo ob prvem dežju in snegu postala neprehodna. Da ne govorimo o neustreznem odnosu do javnih zelenih površin. Za kolesarje je nejasna tudi navezava na obstoječo kolesarsko pot od začetka Masarykove ulice proti Trgu revolucije,« opozarja mestni svetnik Liste kolesarjev in pešcev Andrej Žižek.

Urediti pot in ohraniti zelene površine

Na Listi kolesarjev in pešcev zaradi neustreznega stanja predlagajo, da se izvede urejena pot s kovinskimi ali lesenimi robniki, ki bo peljala do prehoda za pešce, oziroma se navezovala na obstoječo kolesarsko stezo. 

»Takšna ureditev stroškovno ni problematična, je pa nujna, v kolikor želimo govoriti o skrbi za zelene javne površine in prometni urejenosti v času gradnje podvoza. Po končanju del na podvozu lahko te parkovne povezave v celoti ohranimo. O situaciji v okolici nivojskega železniškega prehoda smo obvestili tudi upravljavca javne železniške infrastrukture, Slovenske železnice,« so poudarili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice