V okviru svetovnega dneva turizma je Zavod za turizem Maribor - Pohorje ob Stari trti na Lentu postavil rdečo kovinsko konstrukcijo dveh prepletenih src, ki jo mimoidoči le stežka zgrešite.

Kakor pojasnjujejo na Zavodu za turizem - Pohorje, gre za novo turistično atrakcijo na Lentu, prvenstveno namenjeno prostoru za nameščanje ključavnic “v znak spoštovanja zvestobe, ljubezni in pripadnosti”.

Prva ključavnica v znaku ljubezni do Stare trte

Nosilec projekta pa prve nameščene ključavnice, ki se že ziblje na strukturi, ni posvetil osebi, temveč “pripadnosti, zvestobi in ljubezni do Stare trte, najstarejše trte na Svetu”, kakor navajajo na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje. Sicer v čast Stare trte v Mariboru potekajo že tri prireditve: Rez Stare trte, Martinovanje in Festival Stare trte. Morda bi se nevedni prišlek tolikšni slavi sicer najstarejše trte na svetu precej začudil, a trdoživi rastlini, ki je bila posajena ob koncu srednjega veka kot del mestnega obzidja, je uspelo preživeti turške vpade, požare, trtno uš, ki ji je pomoriti večino ostalih trt, in celo bombardiranje mesta, v katerem je bila delno porušena Hiša Stare trte.

Nova atrakcija za mladoporočence in zaljubljence

Vsekakor je atrakcija dobrodošla metoda privabljanja ne le turistov, pač pa tudi mladoporočencev, ki si želijo skupno srečo zapriseči še na simboličen način. Če bo vaša ljubezen enako neomajna in trdoživa kot je življenje Stare trte, se vam seveda ni česa bati.  Vsi vraževerni pa lahko, v kolikor nameravate na konstrukcijo zakleniti svojo ključavnico, le upate, da slednja ostane na mestu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice