Slika je simbolična.
V nove prostore sta se že preselili Pionirska knjižnica in osrednja enota Mariborske knjižnice, sedaj pa bo sledila še Knjižnica Pobrežje. Znano je, kam se seli in zakaj.

Potem ko sta se zaradi izgradnje Centra Rotovž preselili že osrednja enota in Pionirska Mariborska knjižnica, se bo zdaj selila še Knjižnica Pobrežje.

»Za Knjižnico Pobrežje smo zaradi velike prostorske stiske že dalj časa iskali primernejše in večje prostore in zdaj smo jih v sodelovanju z vodstvom Mestne občine Maribor našli,« je za Mariborinfo razložila Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice.

Knjižnica bo tako nove prostore našla v Trgovskem centru Mercator Pobrežje, in sicer v prostorih nekdanje trgovine DM.

Knjižnica se bo selila med 5. in 30. septembrom

Selitev pobreške knjižnice bo potekala med 5. in 30. septembrom, zaradi česa bo knjižnica v vmesnem času zaprta.

Gradivo, izposojeno v Knjižnici Pobrežje, lahko bralci do ponovne otvoritve zadržijo doma, lahko pa ga brezplačno vrnejo v knjižni nabiralnik v pritličju TC City ali v katerokoli enoto Mariborske knjižnice.

Zamudnine in opomini se za čas zaprtja knjižnice ne bodo obračunavali. Še neprevzeto rezervirano gradivo Knjižnice Pobrežje bodo uporabniki lahko prevzeli v Čitalnici osrednje knjižnice v TC City, dostop do ostalega gradiva Knjižnice Pobrežje pa bo v času selitve onemogočen. 

Odprtje knjižnice v začetku oktobra

Na nadomestni lokaciji, v centru Mercator Pobrežje, bodo knjižnico odprli predvidoma v ponedeljek, 3. oktobra 2022.

Knjižnica bo odprta po enakem urniku kot doslej, med ponedeljkom in sredo od 13. do 19. ure, ob četrtkih in petkih pa od 10. do 15. ure.

»Najemna pogodba z Mercatorjem je sklenjena za nedoločen čas in si želimo, da knjižnica ostane na tej lokaciji. Je pa dolgoročno načrtovan projekt Novo Pobrežje, v sklop katerega je poleg ostale javne infrastrukture umeščen tudi prostor za Knjižnico Pobrežje,« še dodaja Dragica Turjak.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice