Smučišče na Arehu, fotografija posneta 23. novembra 2022.
Znan je datum, ko se boste lahko ponovno zapeljali po mariborskih snežnih strminah.

Do 50 centimetrov zapadlega snega je na Pohorju letos omogočilo zgodnji začetek nove zimske sezone.

Pohorska smučišča so oživela že v soboto, 26. novembra in nedeljo, 27. novembra, ko je bila na voljo prva smuka na Arehu. V pogonu so bile vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica. Od ponedeljka naprej pa so bile smučarske proge zaprte, a ne za dolgo.

Od petka naprej ponovno smuka na Pohorju

»Po uspešnem startu v novo smučarsko sezono minuli vikend bodo na Areškem Pohorju v petek, 2. decembra, pričele redno obratovati vlečnice Areh, Ruška, Cojzarica in Žigar,« so zapisali v Visit Pohorje.

Za smučišča v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine Javni holding Maribor bodo do nadaljnjega še veljale začetne znižane cene dnevnih vozovnic. In sicer 23 evrov za odrasle, 20 evrov za mladino, študente in seniorje ter 14 evrov za otroke in invalide. 

Krožna kabinska žičnica bo obratovala vsako polno uro

V minulih dneh so smučišča na Arehu že dodatno zasneževali s snežnimi topovi, saj si prizadevajo, da ob omenjenih vlečnicah kmalu zaženejo še katero dodatno.

»Zagotovo pa bo nadaljnje odpiranje smučišč povezano z vremenskimi razmerami,« pojasnjujejo.

Zaradi sneženja bodo jutri še urejali proge, saj je potrebno utrditi novozapadli sneg. 

Krožna kabinska žičnica bo od 2. decembra obratovala po voznem redu vsako polno uro, od njene zgornje postaje pa bo na Areh vozil smučarski avtobus. Aktualne informacije o obratovanju žičnic in smučišč so dostopne na tej povezavi

Obiskovalcem priporočajo uporabo avtobusa ali krožne kabinske žičnice

Zaradi gneče na parkirišču Areh in v duhu trajnostne mobilnosti ter zmanjševanja obremenitev okolja smučarjem in ostalim obiskovalcem priporočajo varno in udobno uporabo mestnega avtobusnega prometa, krožne kabinske žičnice in smučarskega avtobusa.

Vožnja z avtobusom od Bellevueja do Areha traja le 15 minut in omogoča brezskrben dostop do smučišč brez iskanja prostih parkirnih mest, tako da se lahko takoj prepustite smučarskim užitkom in čudoviti naravi. 

Smučišče na Arehu, fotografija posneta 23. novembra 2022.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice