Klub svetnikov Liste Franca Kanglerja in Klub svetnikov Liste za pravičnost in razvoj bosta danes vložila zahtevo za sklic izredne seje mestnega sveta v Mestni občini Maribor.

Klub svetnikov Liste Franca Kanglerja in Klub svetnikov Liste za pravičnost in razvoj zahtevajo sklic izredne seje mestnega sveta na temo postopka izbire in sofinanciranja programov in področij letnega programa športa v Mestni občini Maribor za leta 2019, 2020 in 2021 ter nepravilnosti pri poslovnih poročilih in vodenju Javnega zavoda Športni objekti Maribor.

Več o zahtevi za sklic izredne seje bodo razkrili pred današnjo redno sejo.

Spomnimo ...

V Listi za pravičnost in razvoj so v sredini maja k odstopu pozvali Sama Petra Medveda, podžupana Mestne občine Maribor, ki je na občini odgovoren za šport, zaradi domnevnih nepravilnosti pri financiranju športnih klubov v letih 2019 in 2020.

Tako naj bi bilo, po oceni Liste za pravičnost in razvoj, zaradi netransparentne porabe javnega občinskega denarja, oškodovanih več tisoč športnikov na območju Mestne občine Maribor.

Po njihovem prepričanju razdeljevanje denarja za programe športa znotraj Mestne občine Maribor ne poteka pravilno in transparentno.

Na očitke se je takrat že odzval tudi sam podžupan Samo Peter Medved, ki je dejal, da je ponosen na delovanje Urada za šport, med drugim je izpostavil, da so letos v rekordnem času podpisali pogodbe s športnimi klubi.

»Takšnih pozivov k odstopu je bilo s strani Liste za pravičnost in razvoj že kar nekaj. V svoje delo trdno verjamem, verjamem tudi v svojo ekipo. Ponosen sem tudi na rezultate. Sam zato o odstopu ne razmišljam. Imenovanje podžupana izvede župan, tako da bom po tem povprašal župana. Vendar o odstopu niti slučajno ne razmišljam,« je nedavno dejal Samo Peter Medved.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice