Zamakanje pri vhodu (vir: Vrtec Jožice Flander Maribor)
Sneg in dež v preteklih dneh sta ponovno razkrila težave, s katerimi se soočajo v mariborskem vrtcu. Od spomladi tam ob vsakem dežju bolj zamaka streha, situacijo rešujejo z nastavljenimi vedri. Kaj pravijo na mariborski občini?

Obilno sneženje in dež sta v minulem dnevu in ponoči povzročila precej preglavic po vsej Sloveniji. Številne skrbi so vremenske razmere povzročile tudi staršem in zaposlenim v Vrtcu Jožice Flander Maribor. Tam že dalj časa zamaka streha.

Kot je za Mariborinfo povedala ravnateljica vrtca Darja Jaušovec, že od spomladi pri vsakem dežju zamaka v avli vrtca: »Najprej je malo zamakalo, z vsakim dežjem, pa zmeraj bolj.«

Kot je dejala, na to od prvega zamakanja opozarjajo tako izvajalca, kakor tudi projektno pisarno Mestne občine Maribor. 

Mariborska občina: »Zavedamo se, da se je stanje v zadnjem mesecu še poslabšalo«

Vprašanja o zamakanju strehe smo naslovili tudi na Mestno občino Maribor. 

»V Mestni občini Maribor smo seznanjeni s problematiko zatekanja strehe v vrtcu Jožice Flander Maribor in jo rešujemo skupaj z izvajalcem in uporabnikom ves čas garantnega roka izvajalca,« odgovarjajo. 

Dodajajo, da se zavedajo, da se je stanje v zadnjem mesecu še poslabšalo, čeprav se je izvajalec odzival na urgence in večkrat izvajal popravila na strehi. 

Pravega vzroka za zamakanje ne najdejo, zadeva predana na sodišče

Ker je streha nekoliko nestandardna, imajo izvajalci krovskih del velike težave, saj je zelo težko najti pravi vzrok za zamakanje. 

»Na predlog glavnega izvajalca je bil vključen in si je situacijo ogledal na kraju samem tudi sodni izvedenec, ki je zadevo predal na sodišče,« pojasnjujejo na občini: »Trenutno čakamo na poročilo sodnega izvedenca.«

Po informacijah s strani predstavnika glavnega izvajalca bodo zamenjana tesnila na vseh problematičnih oknih, ko bodo vremenske razmere to dopuščale najkasneje do konca naslednjega tedna.

Vir: Vrtec Jožice Flander Maribor

S plastičnimi bazenčki delno zaščitijo tla

»Razmere so glede na vreme zelo zaskrbljujoče. Tega se zelo dobro zavedamo,« dodaja ravnateljica mariborskega vrtca.

Kot pravi, teče le pri vhodih, predvsem pri levem vhodu, ki ga ob večjem deževju vsakič zaprejo: »Nastavimo plastične bazenčke, da se v njih nabira voda, kar ni estetskega izgleda, vendar s tem delno zaščitimo tla.«

»Omet, ki je načet in že odstopa, hišnik sproti čisti, tako ni nevarnosti, da bi se kdorkoli poškodoval,« je še povedala. Poudarja, da prostori, v katerih se zadržujejo otroci in ostali zaposleni niso nevarni, saj v ostale prostore voda ne teče.

Ravnateljica: »Trudimo se in poskušamo rešiti težavo že od vsega začetka«

Ob tem se je ravnateljica odzvala na očitke, da vodstvo vrtca ne naredi dovolj za rešitev težav z zamakanjem. 

»Menim, da se tako vodstvo, kakor tudi vsi vpleteni pri sanaciji strehe, trudimo in poskušamo rešit težavo že od vsega začetka,« je povedala: »Zato očitek, da se na sanacijo ne odzovemo, ni resničen in opravičen.«

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tanja flasskon (nepreverjen)

vrtec
kriv je župan

Starejše novice