Magna je že zaprosila za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne, kjer bo izdelovala celotna vozila in jih neposredno dobavljala distributerjem.

Magna pa že uresničuje nadaljnje načrte za proizvodnjo v Sloveniji, tako je včeraj popoldne agencijo za okolje zaprosila za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne, kjer bo izdelovala celotna vozila in jih neposredno dobavljala distributerjem, potrjuje TV Slovenija.

Tako pričeli uresničevati napovedi, da v Hočah ne bodo ostali le pri lakirnici karoserij, saj načrt predvideva trikratno povečanje sedanjih zmogljivosti, ki jih šele gradijo.

Lakirnica že prihodnjo pomlad ...

Trenutno pospešeno postavljajo osrednjo halo za lakirnico, v kateri naj bi do leta 2022 delalo 400 ljudi. Sicer še čakajo na okoljevarstveno dovoljenje, proizvodnjo pa naj bi zagnali prihodnjo pomlad. Za prvo gradnjo je Magna dobila tudi 18 milijonov evrov državne pomoči, medtem ko naj bi drugo fazo postavili brez državnih spodbud in bi naj prinesla še vsaj 1000 novih zaposlitev.

Začetek gradnje bo odvisen od novih naročil, ne dovoljenj

A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje za drugi del projekta, pa začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju. Tako poroča TV Slovenija, da sedaj še ne morejo napovedati, ali bodo tudi v Magni Hoče proizvajali vozila znamk Mercedes, Jaguar in BMW kot jih v graški Magni Steyr, a načrtujejo leto proizvodnjo vsaj 100.000 vozil.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jožef46 (nepreverjen)

Iz vaših ust v božja ušesa. Bojim se pa, da je slednje samo predvolilna obljuba cerarjeve vlade.
Rezultati te famozne vladi niso nič kaj po meri in željah Slovenskega naroda.

Starejše novice