Kot kaže, se po včerajšnjem sprejetju sklepa Vlade Republike Slovenija o finančni podpori aktivnostim za vzpostavitev proizvodne cone Hoče-Slivnica, stvari povezane s prihodom podjetja odvijajo vedno hitreje.

Včerajšnji sprejem sklepa o spodbujanju konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju med letom  2013 in 2018, sicer nikjer točno ne navajajo, da je zadeva povezana s prihodom podjetja Magna Steyr v Maribor, a namigovanja in govorice so vedno glasnejše. Vse skupaj pa je potrdilo tudi podjetje Magna Steyr, ki je po podatkih AJPES-a včeraj v Sloveniji registrirala svoje podjetje, natančneje podjetje je registrirala na naslovu v Ljubljani.  

Investitorji želijo tajnost

Kljub vse večjemu zanimanju slovenske javnosti in medijev o morebitnem prihodu avtomobilskega  giganta v Slovenijo pa investitorji ostajajo zaviti v molk.

Je pa pred časom težavo izpostavil graški župan, zaradi množičnih individualnih prevozov z avtomobili imajo v Gradcu namreč prometne težave zato so v Grazu začeli razmišljati tudi o organiziranem prevozu Slovencev, ki si kruh služijo v Avstriji, ter tako razširili avtobusne in železniške linije. Kot kaže, pa bodo situacijo delno rešili tudi tako, da bodo del proizvodnje preselili v Podravje.

Maribor potrebuje več proizvodnih con

Kot je dokumentu že leta 2013 ugotovila vlada, v Mariboru z okolico primanjkuje večje proizvodne cone, ki bi bila v relativno kratkem času na voljo potencialnim investitorjem. V preteklosti so bila zaznana številna povpraševanja potencialnih investitorjev, pri čemer pa območja bivših proizvodnih con zaradi lokacije, velikosti in oblike velikokrat niso ustrezala zahtevam potencialnih investitorjev. Rešitev problema, bi povečala konkurenčnost regije ter privabila nove investitorje, ki bi s sabo prinesli nova delovna mesta.

Izbrana lokacija v občini Hoče-Slivnica je po mnenju večine primerna prav zaradi neposredne bližine avtocestnega križišča dveh pomembnih evropskih prometnih koridorjev, ki povezujeta Dunaj, Budimpešto, Zagreb in Ljubljano.

Izbrano zemljišče, ki je locirano med letališčem Maribor in industrijsko cono Hoče znaša 100 hektarjev in je delno v zasebni lasti, delno pa v lasti Republike Slovenije.

Program spodbujanja konkurenčnosti

Program za spodbujanje konkurenčnosti je sicer že leta 2013 sprejela vlada Alenke Bratušek. Kot so takrat zapisali so razmere, ki so po zakonu pogoj za razglasitev problemskega območja z visoko brezposelnostjo, bile dosežene v Mariboru z okolico. Stopnja registrirane brezposelnosti je v Upravni enoti Maribor v prvih treh zaporednih mesecih leta 2013 presegla mejo 17 odstotkov, kar je bil povod za sprejetje načrta.

Priložnost za Maribor

»Do konca izvajanja programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico se za doseganje namenov in ciljev programa vzpostavi proizvodna cona na navedenem območju, ki  je zaradi odlične geostrateške lokacije tako v občinskem, regijskem kot tudi v nacionalnem interesu. Ekonomska aktivnost na navedenem območju bo imela izrazite multiplikativne učinke na podporne dejavnosti in z njimi povezane priložnosti za nove investicije in ekonomsko dejavnost,« je med drugim zapisano v vladnem sklepu. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice