Vlada bo podpisala memorandum z Miklavžem na Dravskem polju.

Vlada je pooblastila gospodarskega ministra Zdravka Počivalška za podpis memoranduma z občino Miklavž na Dravskem polju. Občina opozarja na vpliv Magnine investicije na njihovo okolje, zato se bo vlada zavezala k analizi vzdržnosti kanalizacijskega omrežja in zagotovitvi sredstev za ustrezne ukrepe.

V kolikor bo investitor pričel z investicijo Magna Nucleus v občini Hoče-Slivnica, se bosta podpisnici memoranduma zavzemali, da bi pristojni storili čim več za zagotovitev bolj zdravega življenjskega okolja prebivalcev občine podpisnice in okoliških občin, poroča STA.

Vlada bo poskrbela za nadzor in zaščito

Vlada bo tako obljubila, da se bo zavzemala, da se bo potencialni investitor zavezal izvajati poseben monitoring za nadzor zaščite podzemne vode in k meritvam kakovosti zraka v neposredni bližini razvojnega območja oziroma potencialnega vira onesnaženja. Opraviti bodo morali tudi analizo vzdržnosti kanalizacijskega omrežja na območju občine in zagotoviti sredstva za izvedbo ustreznih ukrepov.

Investicija bo tako ali drugače vplivala na okolico

Po mnenju sosednje občine naj bi investicija imela posredni in neposredni vpliv na okolje, infrastrukturo in prebivalce občine Miklavž, saj naj bi vplivala tako na kakovost zraka in podzemne vode kot na kanalizacijsko omrežje.

Župan Leo Kremžar je na ponedeljkovi javni obravnavi ponovno izpostavil zgornja vprašanja in povedal: »Nismo ne za ne proti Magni. Če bomo dobili zagotovila, ki bodo nato izpolnjena in bodo prinesla zmanjšanje obstoječega onesnaževanja, da se bo naredil prostor za Magno in vse skupaj ne bo presegalo dovoljenega, nimamo nobene težave.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice