Mama šestletnika dodaja, da se ji predsednica društva Maus za 'izposojeni' denar ni opravičila. 

Predsednica društva Maus Nataša Švikart je za Večer sporočila, da so za Galovo operacijo zbrali približno 140 tisoč evrov. A mama malega Gala Štefliča iz Dupleka tej informaciji ne zaupa, saj - kot pravi - v rokah nima nobenega dokazila, da bi to držalo. Švikartova družini menda ni predložila nobenega izpiska iz transakcijskega računa društva, s katerim bi podprla svoje besede. 

Spomnimo, da je Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič je že prekinila sodelovanje z društvom Maus in predsednico društva ustno ovadila policiji. Za Mariborinfo je razkrila pisno izjavo, ki jo je predsednica društva Maus podpisala, v njej pa piše, da si je »izposodila od društva Maus znesek 29.000 evrov«, ki da ga bo »v najkrajšem možnem času nakazala na njihov transakcijski račun.«

»Javno se opravičujem za nastalo situacijo. Galu pa želim srečno pot v Ameriko in uspešno operacijo,« je dejala Švikartova za Večer. Mama šestletnika pa dodaja, da se predsednica društva Maus njej za 'izposojeni' denar ni opravičila

»Kamen se mi je odvalil od srca, da me ljudje ne obsojajo več,« je ob celotnem medijskem vrtincu, v katerem se je znašla družina, še dejala mama malega Gala.

Dobri ljudje iz vse Slovenije so zbirali sredstva za šestletnega Gala iz z redko boleznijo rok na računu humanitarnega društva Maus. S tem so mu želeli omogočili operacijo rok, po kateri bo lahko deček prvič v življenju sam jedel in pisal.

Operacija na Floridi stane okoli 100.000 evrov. Temu je treba prišteti še vsaj trimesečno rehabilitacijo, letalske karte in tako dalje. Skupen strošek naj bi tako znašal okoli 120.000 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice