FOTO: Dejan Bulut, ZTMP
S prižigom praznične osvetlitve bodo danes v nekaterih večjih slovenskih mestih začeli veseli december.

V Mariboru bodo praznične luči prižgali ob 17. uri na Trgu generala Maistra, v Ljubljani pa petnajst minut kasneje na Prešernovem trgu. V Kopru bo praznično zažarelo ob 17. uri, v Velenju ob 18. uri, poroča STA.

V Mariboru bo za prižig prazničnih luči poskrbel župan Saša Arsenovič, osrednje praznično dogajanje pa bo strnjeno v program Čarobni december.

»Maribor vsako leto bolj žari v prazničnem vzdušju, nepogrešljivem delu ponudbe mesta tako za domačine kot tudi za turiste,« je prepričana direktorica Zavoda za turizem Maribor Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Osrednje prizorišče Čarobnega decembra bo tudi letos Trg Leona Štuklja, kjer bo med drugim silvestrovanje na prostem, prav tako bodo v mestu znova postavili drsališče in sejem, poroča STA.

S prižigom prazničnih luči v Mariboru začenjajo tudi festival ustvarjanja, druženja in svetlobe Vilinsko mesto. Po mestu bodo ponovno postavili umetniške svetlobne instalacije Lumina, v Vetrinjskem dvoru pa izvajali ustvarjalne delavnice, koncerte in otroške predstave, še poroča STA.

»Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe je namenjen temu, da se kot skupnost družimo, hkrati pa še posebej pri otrocih spodbujamo ustvarjalnost in jih seznanjamo s kulturno dediščino,« je povedal Marko Brumen iz Narodnega doma Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice