To soboto bodo središče Maribora zavzeli tekači. Že šestič bo namreč potekal Mariborski mestni tek, ki ga organizira Športna zveza Maribor. V času teka bodo nekateri avtobusi vozili po spremenjenem redu.

V soboto, 18. septembra, ko bo potekal Mariborski mestni tek, dostop za avtomobile med 8. in 12. uro na Trga Leona Štuklja in Ulice škofa Maximiliana Držečnika ne bo mogoč. Organizatorji prosijo, da avtomobile prestavite na zunanja parkirišča, v kolikor jih potrebujete. Po 12.00 bo dostop ponovno omogočen.

Ostale zapore cest:

križišče Partizanska in Prešernova ulica – delna zapora
Prešernova ulica – popolna zapora
Razlagova ulica – popolna zapora
Cankarjeva ulica – popolna zapora 
Aškerčeva ulica – popolna zapora
Tomšičev drevored – popolna zapora
Mladinska  ulica – popolna zapora
Kajuhova ulica – popolna zapora
Gosposvetska cesta – popolna zapora
Smetanova ulica – popolna zapora
Koroška cesta – popolna zapora
Strma ulica – popolna zapora
Lavričeva ulica – popolna zapora
Ob bregu – popolna zapora
Vojašniška ulica – popolna zapora
Loška ulica – popolna zapora
Ulica Kneza Koclja – popolna zapora
Ulica Slovenske osamosvojitve – popolna zapora
Glavni trg  – zapora v smeri Narodnega doma
Ulica Heroja Bračiča – popolna zapora

Oviran tudi avtobusni promet

Zaradi cestnih zapor in mobilnih cestnih zapor v Prešernovi, Mladinski, Ulici heroja Bračiča, krožišču pri Narodnem domu ter v križišču Prežihove ulice in Gosposvetske ceste bo oviran potek mestnega avtobusnega prometa. 

Med prireditvijo bodo spremenjene trase linij številka 3 Brezje, 7 Kamnica, 8 Maribor AP–Terme Fontana, 12 Pokopališče Dobrava, 15 Bresternica in 18 Pekre. Pri tem začasno ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Krekova – občina, Krekova,  Stadion – Ljudski vrt, Smetanova – Teh. fakultete, Koroška – trgovina, Koroška vrata in Glavni trg–Židovska

V času zapor bodo avtobusi preusmerjeni na naslednje obvoze:

  • linija 7 bo speljana po spremenjeni poti od Turnerjeve ceste, preko Koroškega mostu, mimo Planeta Tuš, po Ulici pariške komune in Titovi cesti preko Titovega mostu ter naprej po obstoječi trasi;
  • linija 8 bo speljana po spremenjeni poti preko Koroškega mostu, mimo Planeta Tuš, po Ulici pariške komune in Titovi cesti preko Titovega mostu ter naprej po obstoječi trasi;
  • linija 18 bo speljana po spremenjeni poti od TPC City proti Maribor AP (ne bo vozila proti Gosp. cesti);
  • linija 19 bo speljana po Valvasorjevi ulici, Ulici Moše Pijada, Pobreški cesti in preko Titovega mostu do Maribor AP. Ne bo vozila po Gosposvetski cesti in Krekovi ulici.
  • linija 15 bo speljana po spremenjeni poti preko Koroškega mostu, mimo Planeta Tuš, po Ulici pariške komune in Titovi cesti preko Titovega mostu ter naprej po obstoječi trasi;
  • linija 3 se bo končala na postajališču Gosposvetska rondo, medtem ko bo linija 12 na tem postajališču začela z vožnjo.
     

Na linijah, ki potekajo iz smeri Koroške proti TPC City, bo pot vodila preko Koroškega in nazaj preko Titovega mostu. Vse ostale linije iz smeri Tabora proti centru mesta bodo s Trga revolucije potekale po Pobreški cesti preko Titovega mostu in naprej do mariborske glavne avtobusne postaje.

»Ob manjših zamudah avtobusov, ki bodo posledica zapor, se vam opravičujemo in prosimo za razumevanje ter strpnost,« so sporočili iz Marproma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice