FOTO: Janez Leskovar
Maribor tudi letos prižiga praznične luči kot prvi v Sloveniji in hitreje tudi od mnogo bolj obiskanih bližnjih mest Zagreba in Gradca.

Čeprav se poletje še ni niti poslovilo, se številna mesta po svetu že zavzeto pripravljajo na praznično dogajanje okoli novoletnih praznikov. V Beogradu so recimo že minuli teden začeli z okraševanjem mesta, kar je presenetilo številne. A tamkajšnje oblasti svojo potezo o zgodnjem vstopu v praznično obdobje opravičujejo s pozitivnim vplivom na obisk turistov.

Obnovljena praznična podoba Maribora

Na praznično dogajanje se pripravljajo tudi v Mariboru, a očitno še ne tako konkretno, kot drugje. »V okviru Mestne občine Maribor je imenovana delovna skupina, ki se ukvarja s prenovo in dopolnitvijo praznične razsvetljave,« so nič kaj konkretnega povedali z mariborske občine.

Več konkretnejših informacij v zvezi s posodobljeno praznično podobo Maribora naj bi bilo na voljo v prihodnjih dneh, uspeli pa smo izvedeti, da bo to leto obnovljen in dopolnjen precejšnji del praznične razsvetljave v mestu.

»O natančnejših številkah bomo lahko govorili čez nekaj tednov, ko bomo imeli več informacij. V tem letu bodo, kot je bilo obljubljeno že lani, obnovljene tudi verige lučk na Piramidi,« so še dodali. Luči na Piramidi naj bi bile obnovljene še pred začetkom prazničnega dogajanja.

Maribor prižiga luči kot prvi daleč naokrog

To se bo letos v Mariboru začelo precej hitro. V bistvu najhitreje v Sloveniji in bližnji okolici večjih mest. Bolj konkretni kot na občini so pri pripravah na Čarobni december v Zavodu za turizem Maribor – Pohorje, kjer so za Mariborinfo potrdili, da se letošnje praznično dogajanje v Mariboru začenja v petek, 23. novembra, s slovesnim prižigom prazničnih luči. 

Ob prižigu luči bo mariborski zavod za turizem tako kot minula leta kreiral še vsebine zadnjega dela decembrskega programa. Večjih sprememb v sklopu Čarobnega decembra naj ne bi bilo, si pa želijo pripraviti raznolik in vsebinsko drugačen program od lanskoletnega, so še razkrili na zavodu.

Hitrejši tudi od Zagreba in Gradca

Tako kot lansko leto, ko je Maribor v praznični podobi zažarel 24. novembra, bodo praznične luči tudi letos zažarele teden dni prej kot v Ljubljani. Številni Mariborčani se po »tisto pravo« praznično vzdušje radi odpravljajo v Gradec ali Zagreb, ki se v zadnjih letih ponaša z nazivom najlepšega sejemskega mesta. A Maribor bo praznične luči prižgal več kot en teden prej.

V Gradcu sicer z božičnim sejmom začenjajo na dan, ko bodo v Mariboru prižgane praznične luči, a te bodo v Gradcu zažarele »šele« 1. decembra. Z začetkom decembra se bo začel tudi zagrebški božični sejem, kjer bodo tako praznične luči prižgali 8 dni pozneje kot v Mariboru.

Če so številni Mariborčani razočarani nad prazničnim vzdušjem in praznično podobo mesta, jim tolažbo prinaša dejstvo, da v praznično vzdušje vstopimo kot prvi daleč naokrog.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kulturnik (nepreverjen)

Navijam za viole - sploh če imajo kaj alkohola pod kapo,,,takrat so najboljše,, Jebeš trezne navijače,, so dolgocajtni kot mirko cerar

Starejše novice