V Mariboru se jutri odpira nov lokal, s katerim mlada Mariborčana v mesto prinašata lokalno ponudbo.

Mariborčana za lokalom Alexander bistro mlada Ana in Klemen Flisar sta za Mariborinfo razkrila, od kod navdih in želja po svojem bistroju v središču Maribora.

»Z možem sva vedno na vseh popotovanjih iskala luštne lokalčke s kavo in lokalno bistro ponudbo. Inspirira naju dovršen interior z zgodbo, kvalitetni produkti in prijazna postrežba. Prav to sva želela prinesti v Maribor, kjer sva rojena in kjer živiva že celo življenje. Po vseh gostinskih podvigih Klemna - Snežak na Trgu Leona Štuklja, ZEBRA mobilni bar in Alexander food truck je bil bistro logična odločitev, Glavni trg pa perfektna sončna lokacija,« pripoveduje Ana.

Alexander bistro je staro, ki so mu vdihnili novo

»Alexander bistro je zgodba o starem, ki smo mu vdahnili novo. Prostor, ki je bil prej prodajalna čevljev, je sedaj osvežen z novo vsebino. Mize sva ročno naredila iz oljenega hrasta in mozaika ploščic, stole sva reciklirala in renovirala. Stoli so sicer iz podjetja Stol Kamnik, med njimi kar nekaj slavnih modelov Nika Kralja. Celotna prenova in idejna zasnova sta najino delo. V prostoru bo veliko zelenja, veliko je elementov oljenega hrasta. Pomembno nama je, da se v lokalu vsi počutijo kot doma,« še pojasni.

V bistroju bodo ponujali pijačo in jedačo

»Tudi ponudba sledi trendom. Kavo izbranih mikropražarjev bomo stregli v pastelnih skodelicah, osvežili se boste lahko s hladno stiskanimi sokovi brez dodanega sladkorja. Ostajamo lokalni, zato bomo točili samo vina iz regije. Skozi ves dan bodo na voljo zdrave jedi - zjutraj odprti toasti, popoldne zdrave bowle in naši kultni burgerji, ki so jih mariborčani vzeli za svoje že v food trucku Alexander,« še dodaja.

Otvoritev lokala bo jutri ob 16. uri.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ivek Mariborcan (nepreverjen)

Super lokalna zgodba, vsec mi je da so lokalni, saj je ostalih prevec, na vsakem vogalu vse drugo samo lokalno ne. Bravo in srecno!

Starejše novice