Pri Drava centru na Limbuškem nabrežju v Mariboru je podjetje Oven Elektro Maribor odprlo novo bike sharing točko z električnimi kolesi.

Podjetje Oven Elektro Maribor je že aprila na Lentu, pred lokalom Mačka, odprlo prvo bike sharing postajo, na kateri si lahko izposodite izključno električna kolesa. Minuli konec tedna pa je podjetje odprlo še eno bike sharing točko z električnimi kolesi, ob tem pa so uporabi predali tudi mikro sončno elektrarno, s katero polnijo tamkajšnja kolesa.

Vsako električno kolo je opremljeno s ključavnico in zavarovano proti kraji, posameznik, ki si ga želi izposoditi, pa mora izpolniti formular z osebnimi podatki. 

»Če bi se naš sistem v prihodnje razširil, bi zagotovo razmislili o vzpostavitvi podobnega kartičnega sistema, kakršnega ima ljubljanski Bicikelj, ob tako majhnem številu koles pa se nam to ne izplača,« je direktor podjetja Oven Elektro Maribor Miroslav Prešern že aprila dejal za Mariborinfo.

Najem koles od dveh evrov na uro

Poleg dnevnih najemov, za katere je treba odšteti dva evra na uro, so možni tudi dolgoročni najemi, recimo tedenski ali celo mesečni. Poteka pa tudi akcija, v kateri si električno kolo lahko izposodite za evro na uro.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice