Občine so poračun višje povprečnine za nazaj že prejele.

Država je v drugem protikoronskem zakonu z zvišanjem povprečnine občinam zagotovila več sistemskih sredstev za izvajanje obveznih nalog. Skupno bodo občine letos prejele okoli 73 milijonov evrov sredstev več, po podatkih ministrstva za finance pa so poračun za prve štiri mesece že prejele, poroča STA

Z drugim protikoronskim zakonom, ki je začel veljati s 1. majem letos, je bila občinam zagotovljena višja povprečnina, in sicer se je ta z lani dogovorjenih 589,11 evra povišala na 623,96 evra.

Med mestnimi občinami po pričakovanjih glede na število prebivalcev največ dodatnih sredstev iz naslova višje povprečnine prejme Mestna občina Ljubljana, ki prejme za 8,5 milijona evrov več sredstev, skupno dobrih 153,4 milijona evrov.

Mestna občina Maribor prejme 3,32 milijona evrov več, skupno 59,4 milijona evrov, Mestna občina Ptuj pa prejme 739.181 evrov več, skupno 13,2 milijona evrov.

Višja povprečnine velja za celo leto 2020, občine pa so po podatkih ministrstva za finance poračun za prve štiri mesece za nazaj že prejele.

Skupno bo občinam za primerno porabo namenjenih okoli 73 milijonov evrov sredstev več, skupaj z investicijami in sredstvi za uresničevanje pravic italijanske in madžarske narodne skupnosti pa 77 milijonov evrov, so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Vsaj nekaj

Starejše novice