Kulinarična in gostinska ponudba v Mariboru se je v letošnjem letu z odprtjem nekaj novih restavracij oziroma lokalov le še izboljšala.

V mestu se je tudi v letošnjem letu odprlo kar nekaj restavracij, ki ponujajo mnogo več kot pa samo tradicionalno kosilo. Maribor je v zadnjih letih dobil vrhunsko kulinarično ponudbo, ki jo ne okušajo le turisti, temveč tudi številni domačini. Mariborčani se tako ne morejo več pritoževati, da mesto nima razvite kulinarične ponudbe.

Gostilna Maribor

Na Glavnem trgu se je letos odprla Gostilna Maribor, ki gostom ponuja pristno slovensko kulinariko v obliki goveje juhe, slivovih cmokov, domače pečenega kruha, pečene kokoši in nenazadnje tudi nepogrešljivega »esihflajša«, ki ga v Mariboru vsak pozna. Gostilna predstavlja pristen duh Maribora, v mariborskem duhu pa je zasnovana vsa gastronomska in turistična vsebina.

»Z namenom, da v mesto Maribor in širše regijsko okolje vrnemo občutek nostalgije po tradicionalnem, meščanskem in domačem, ki mu s kreativnim konceptom dodajamo svež, sodoben pridih, smo ustvarili gostilno in hotel Maribor,« je ob odprtju povedal lastnik Saša Arsenovič.

Verace

Napolitansko pico lahko po Ljubljani od letošnjega poletja okušamo tudi v Mariboru. V poslopju Slavije, kjer je pred tem bila restavracija Leon, je vrata odprla picerija Verace, ki ponuja pravo napolitansko pico. Ta se od drugih razlikuje predvsem po tem, da je lahko prebavljiva, v piceriji pa obljubljajo, da testo z le malo kvasa vzhaja od 24 pa vse do 72 ur. 

Jailhouse BBQ

Letošnja jesen je v središče Maribora prinesla tudi pravo ameriško BBQ kuhinjo, kjer se meso pripravlja z indirektno temperaturo počasi in na nižjih temperaturah. Restavracija Jailhouse BBQ je opremljena v stilu zapora, kletke pa so umeščene v minimalističnem elegantnem načinu, kar pri gostih vzbudi VAU efekt. Restavracijo vodijo trije prijatelji, ki imajo kljub mladosti za seboj že veliko izkušenj, paradna jed pa so rebrca, s katerimi so na letošnjem Slovenia BBQ Society tekmovanju osvojili 2. mesto med 30. ekipami s celega sveta.

Repvbblica

Na začetku Poštne ulice je svoja vrata odprl lokal, ki ni le picerija, temveč tudi sladolednica. V Repvbblici ponujajo pice, narejene na poseben način, kakršnega v Mariboru drugi ne poznajo, veliko zanimanja pa je vzbudil predvsem domač sladoled. Celotno izkušnjo pa poleg ponudbe dodatno še začini smiselno zasnovani starinski ambient.

Burger Plus

V decembru je v neposredni bližini Trga Leona Štuklja na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika svojo poslovalnico odprl Burger Plus, ki že po imenu ponuja tipično fast food hrano. Gre za blagovno znamko, ki je nastala v Srbiji, v zadnjih letih pa se razširja tudi drugod po regiji. Tako je restavracija Burger Plusa že stala v Celju, zdaj pa se je pridružil še Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice