Foto: Televizija Slovenija/Christian Fluher
Ste v mestu že opazili kamere in kakšnega izmed znanih igralcev? V Mariboru snemajo nadaljevanje najbolj gledane serije tega tisočletja. Gre za Primere inšpektorja Vrenka. Mi pa imamo informacijo, kdaj bo serija ugledala luč sveta.

Igrani program Televizije Slovenije je v Mariboru 5. maja pričel s snemanjem težko pričakovane druge sezone izvirne slovenske detektivske nadaljevanke z imenom Primeri inšpektorja Vrenka

Zgodba televizijske serije bazira na kriminalnih knjigah mariborskega pisatelja Avgusta Demšarja, kar je sicer njegov psevdonim.

Pravo ime avtorja je Tomaž Zupančič, ki med drugim poučuje likovno pedagogiko na mariborski Pedagoški fakulteti, a je do sedaj spisal že enajst kriminalnih romanov.

Kot so za Mariborinfo razložili iz RTV Slovenija, bo tudi v drugi sezoni inšpektor Vrenko v šestih petdesetminutnih epizodah razrešil kar tri primere, ki bodo temeljili na Demšarjevih romanih EvropaHotel Abrazzia in Obsedenosti v času krize.

V vlogo pronicljivega višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka, ki rešuje nenavadne primere z zanimivimi zapleti, pa se bo znova prelevil znani slovenski igralec Dario Varga

Vrenkova zvesta pomočnika ostajata Zafred in Šparovec

Vrenkova najtesnejša sodelavca tudi v drugi sezoni ostajata igralca Lovro Zafred in Lotos Šparovec. V stranskih vlogah pa se bodo v novi sezoni pojavili še še Katarina Čas, Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Janez Hočevar - Rifle, Uroš Fürst in drugi.

Režiserja druge sezone serije sta Slobodan Maksimović in Boris Jurjaševič, pri tem pa so nam iz RTV Slovenija razložili, da avtorsko jedro ekipe sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Lija Ivančič in montažer Jurij Moškon.

Snemanje v Vetrinjcu, na Lentu in Mariborski koči

Prvi snemalni dnevi potekajo v Mariboru in njegovi bližnji okolici. Med drugim so se snemalci ustavili v Vetrinjskem dvoru in na Mariborski koči, snemanje pa je potekalo tudi na Lentu in Koroški ulici.

»Tokrat bodo televizijski gledalci poleg slikovite Štajerske med razkrivanjem storilcev odkrivali tudi prizore iz Prekmurja,« še razlagajo na RTV Slovenija.

Druga sezona na televiziji prihodnje leto

Druga sezona priljubljene nadaljevanke bo gledalce popeljala še globlje v temne in zapletene mehanizme zločina, ki po zaslugi inšpektorja Vrenka in njegovih sodelavcev ne ostaja brez kazni, na televizijske zaslone pa prihaja prihodnje leto.

Prva sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana leta 2021, je, kot omenjeno, rušila rekorde v gledanosti in postala najbolj gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem tisočletju. 

»Prva sezona je dosegla izjemne gledanosti, v povprečju si je vsako epizodo ogledalo skoraj 340.000 gledalcev,« zaključujejo na RTV Slovenija.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janez101 (nepreverjen)

ves ka vi nič ne snemajte ker to je tak ne za gledati to samo na domači tv vrtite tujina tega sranja nešče gledati

Starejše novice