Mariborska občina je danes opravila še zadnji korak do pridobitve naziva Evropsko mesto športa 2018.

Mestna občina Maribor je danes v sodelovanju s Športno zvezo Maribor, Športnimi objekti Maribor, Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in javnim podjetjem Marprom opravila zadnji korak za pridobitev naziva Evropsko mesto športa 2018.

Zaključil se je namreč dvodnevni obisk komisije Evropske zveze prestolnic in mest športa, po tem, ko so si ogledali mariborsko športno infrastrukturo in se seznanili z aktivnostmi, ki jih Maribor izvaja na področju športa. 

V primeru, da bo Maribor izbran med 18 evropskimi mesti, ki kandidirajo, bo komisija obvestila občino 18. septembra, uradna podelitev priznanj in nazivov pa bo potekala 6. decembra, v Evropskem parlamentu. 

Cilj Maribora kot Evropskega mesta športa

S pridobitvijo želijo povečati zanimanje za športno vadbo med občani, promovirati aktiven način življenja in Maribor promovirati kot turistično destinacijo. S tem želi povečati število tujih obiskovalcev in samo obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta, povečati uporabo javne športne infrastrukture in povečati število gostovanj domačih in tujih klubskih ekip, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanj in prvenstev.

FOTO: Marko Pigac

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice