Foto: Mediaspeed
Marko Soršak - Soki bo svojih trideset let bobnanja in sodelovanj z najvidnejšimi slovenskimi glasbeniki in zasedbami obeležil glasbeno - in glasno. Točno opoldne bo na Glavnem trgu zabobnal skupaj s stotimi slovenskimi bobnarji vseh generacij.

Pet sekund je dovolj, da spoznaš, kaj ti je v življenju namenjeno, pravi Marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, ki ga javnost ob glasbenem pozna tudi po njegovem dobrodelnem delovanju.

Po tem, ko je kot osnovnošolec v filmu zaslišal petsekundni bobnarski uvod v skladbo You could be mine skupine Guns N' Roses, je namreč vedel, da bo v roke prijel bobnarski palici.

To je bilo pred tridesetimi leti, palici pa sta v rokah še vedno. Pa ne le njegovih. S svojo odmevno dobrodelno akcijo »20 za 20« je doslej do novih glasbil pomagal že 122 osnovnim šolam, kjer nanje igra več kot petdeset tisoč otrok.

Svoj jubilej, trideset let bobnanja in sodelovanj z najvidnejšimi slovenskimi glasbeniki in zasedbami, bo obeležil glasbeno. V soboto, 11. septembra, bo točno opoldne na Glavnem trgu zabobnal skupaj s stotimi slovenskimi bobnarji vseh generacij.

Ob spremljavi skupine The Rocktors bomo slišali kar nekaj svetovnih uspešnic, med njimi tudi Paradise City skupine Guns N' Roses, ki jo posveča Mariboru, za katerega pravi, da je »rajsko mesto«.

Pestro bo, torej. In glasno. A kot pravi, ne želi zgolj »delati galame«, ampak z dogodkom opozoriti na pomen kulture, še posebej dogodkov v živo. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Rad je v središču pozornosti. Včasih se to doseže z kvaliteto.

Milanka1234 (nepreverjen)

Soršak mnogo precenjen in znan samo zaradi dobrega marketinga, The Rocktors: starčki brez talenta za muziko, ki iščejo pozornost, predvsem od mladih žensk. Že videno. Katerega res dobrega bobnarja boste ponudili? Aja, najverjetneje res dobri sploh ne bi prišli... Ne hvala!

Iki (nepreverjen)

pride Uranjek, Divjak, Gajo?

Starejše novice