S celodnevnim dobrodelnim maratonom se bo simbolično vrnil projekt 20 za 20, ki z doniranjem glasbil, omogoča kvalitetnejše glasbeno izobraževanje osnovnih šol.

24-urni bobnarski maraton bo organiziral Marko Soršak – Soki in bo potekal 20. marca od 20. ure vse do 20. ure naslednjega dne na Sokijevi bobnarski šoli, ki se nahaja na Belokranjski ulici v Mariboru.

Organizatorji pravijo, da se maratona lahko udeleži vsak ljubitelj glasbe, pa naj gre za začetnika ali ‘izkušenega mačka’, ki se želi seznaniti z veščinami bonanja ali pa odigrati pravi mini bobnarski koncert.

Marko Soršak bo med štiriindvajsetimi urami svoje znanje predajal udeležencem, vsak posameznik pa bo moral za udeležbo prispevati 20 evrov prostovoljnega prispevka. Zbranega denarja pa ne bodo namenili samo za glasbila, namenjena osnovnim šolam, temveč tudi za nakup glasbil za ljudi z Downovim sindromom, ki jih bodo uporabljali v terapevtske namene.

»Starši, učitelji in nekateri glasbeniki so izrazili zaskrbljenost zaradi prenahanja projekta. Ker so stopila večja podjetja ob bok in so se stvari tudi postavile na svoje mesto, je to dovolj velika spodbuda, da nadaljujem. Pavza je utrdila kožo in počitek je bil več kot potreben. Sedaj bo drugače in računam, da zaradi večjega posluha tudi lažje,« je o projektu za Mariborinfo dejal Soki.

Soršak je projekt 20 za 20 začel izvajati že novembra leta 2014, ko je z instrumenti obdaril prvo osnovno šolo, z namenom spodbuditi mlade v glasbeni kreativnosti in hkratnem izboljšanju kvalitete glasbenega izobraževanja osnovnih šol. Do danes je tako že podaril več kot 500 glasbil, s katerimi je razveselil okoli 60.000 osnovnošolcev. 

Prijave na 24-urni maraton zbirajo na elektronskem naslovu [email protected] najkasneje do 13. marca.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice