Mestna občina Maribor je začela pripravljati Strategijo trajnostnega razvoja in trženja turistične destinacije Maribor za obdobje 2022−2027. K sodelovanju vabijo tudi občane.

Da bo Maribor mesto prihodnosti

Cilj dokumenta, ki bo predvidoma pripravljen novembra 2021, je pridobitev strateških usmeritev z ukrepi za trajnostni razvoj turizma in razvoj blagovne znamke turistične destinacije Maribor, so sporočili iz mariborske občine.

Strategija se bo nanašala na zaokroženo turistično območje Mestne občine Maribor, sodelovanje pa bo po potrebi potekalo tudi z drugimi območji Podravske regije.

»Prebivalci, obiskovalci in ljubitelji mesta – ter celotne regije – si želimo, da se Maribor razvije v mesto prihodnosti, ki bo ljudem zagotavljalo dolgoročno družbeno in okoljsko dobrobit in se hkrati uspešno spopadalo z urbanističnimi in regionalnimi izzivi,« sporočajo iz županovega kabineta.

Za mnenja prosijo občane

V pomoč pri pripravi akcijskega načrta razvoja in trženja ponudbe Maribora kot turistične destinacije jim bo »glas ljudstva«:

»Vse uspešne transformacije mest in regij so se začele z močno in jasno vizijo, ki so jo soustvarili najpomembnejši deležniki mesta in okolice, zato je vizija Maribora in regije eden ključnih korakov pri pripravi strategije.«

Zato bodo z anketami bodo izmerili zadovoljstvo s stanjem turizma med obiskovalci, prebivalci in ključnimi deležniki v turizmu.

Sledili bodo forumi in intervjuji s strokovnjaki za pripravo vizije in blagovne znamke ter fokusne skupine, vezane na kulturo, šport, turistično gospodarstvo ter znanje in kompetence.

Mestna občina Maribor svoje občane vabi, da se vključijo v oblikovanje strategije in svoje mnenje sporočijo v Anketi o trajnostnem razvoju in trženju turistične destinacije Maribor.

Ključni deležniki pri njeni pripravi in uporabi so Zavod za turizem Maribor, Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor, Mestna občina Maribor s pristojnimi uradi, organizacije in ustvarjalci na področju kulture, nevladne organizacije s področja kulture in samostojni kulturniki, organizacije na področju športa, turistično gospodarstvo in turistična društva in združenja, izobraževalne organizacije in seveda občani in občanke Maribora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice