Medtem ko Maribor še vedno čaka na prvi pasji park, si je skupina domačinom s štirinožnimi prijatelji naredila svojega. Improvizirani, 'neuradni' pasji park, kjer lahko pse spustijo s povodcev.

V Mariboru s svojimi lastniki živi že več kot 10.000 psov, a lastniki svojih ljubljenčkov še vedno nikjer ne morejo zavarovano spustiti s povodca. Vsi psi morajo biti na javnem mestu zavarovani s povodcem, sicer lastnikom grozi globa v višini 200 evrov.

Ljubljana ima že pet pasjih parkov, prvega je letos dobil tudi Ptuj, kjer so lastniki prav tako dolga leta zahtevali to pridobitev za svoje štirinožne prijatelje. Njihove zahteve so sčasoma vendarle padle na plodna tla. Maribor v tem pogledu močno zaostaja za drugimi mesti.

Tudi zato so domačini ob Fochevi in Beograjski ulici v Mariboru, na zemljišču za Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, ki je v lasti države, ustvarili svoj, 'neuradni' pasji park, kjer lahko svojega kosmatinca spustijo s povodca. 

Fotografija, ki nam jo je posredoval bralec Mariborinfo. Desno na fotografiji (obkroženo) improvizirani 'neuradni' pasji park, ki ga uporabljajo okoliški stanovalci.

K projektu izgradnje prvega pasjega parka v štajerski prestolnici občina pristopa že več let - napovedan je bil že leta 2016 - in ga že več let tudi prestavlja.

Obljuba Mestne občine Maribor iz leta 2018: »Pasji park je načrtovan v letošnjem proračunskem letu, tako izgradnja kot odprtje parka. Načrtujemo, da bo letos tudi realiziran, če ne bo prišlo do zapletov.« Parka za pse Maribor tistega leta ni dočakal kot tudi ne leta za tem.

Pasji park ob Vojašnici generala Maistra na Taboru? V načrtu tri nove lokacije

Eden izmed razlogov, da pasjega parka v Mariboru še ni, je ta, da je občina dolgo iskala primerno mesto za vzpostavitev parka.

»Mestna občina Maribor načrtuje vzpostavitev pasjega parka oziroma ustreznega prostora za prosto gibanje psov,« za Mariborinfo odgovarja zdajšnje vodstvo občine. Če je bilo zadnje županstvo odločeno, da se bo prvi pasji park v Mariboru nahajal ob Vojašnici generala Maistra na Taboru, se načrti mariborske občine spreminjajo.

»Strokovne službe Mestne občine Maribor preverjajo možnosti ustrezne umestitve pasjega parka v prostor, in sicer ob Mestnem parku, ob reki Dravi, na območju urejanja Dravske promenade, in v okviru gosto naseljenih blokovskih naselji na desnem bregu reke Drave. Cilj je vzpostaviti uporabniku prijazen pasji park, na optimalni lokaciji, ki bo za večino občanov mesta Maribor priročna in bo zadostila potrebam po tovrstnem programu,« pojasnjujejo načrte. 

A neodgovorjeno ostaja vprašanje, kdaj se bodo ti načrti izpolnili. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Tu se obcinarji niso pokazali

pasja šola (nepreverjen)

Lepo... Zdaj pa vprašanje za pasje šole...Ali tele cene držijo? https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/cene-storitev/pasja-sola-cenik-ce…

Ker tudi sam razmišljam o pasji šoli za našega kosmatinca...

Starejše novice