Foto: Bobo
Mariborčana Katja Fain in Martin Bau sta postala plavalca leta 2021.

Plavalna zveza Slovenije je razglasila najboljše plavalce ter trenerje v posameznih kategorijah za leto 2021.

V članski sta naslova najboljšega osvojila Katja Fain in Martin Bau.

Oba vadita in tekmujeta pod trenersko taktirko Metke Sparavec Malenko, ki so je zavoljo njunih dosežkov nagradili kot najboljšo trenerka v članski kategoriji.

Fain: Nagrada potrjuje moje dobro delo

Kot so sporočili iz slovenske zveze, je 20-letna Fainova lani na evropskem prvenstvu v Budimpešti na 200 metrov prosto zasedla šesto mesto, v Tokiu na olimpijskih igrah pa je bila na 400 metrov mešano 15. 

Na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih novembra v Kazanu pa je osvojila bron na 200 metrov prosto, na svetovnem prvestvu v kratkih bazenih v Abu Dabiju pa je bila v svoji paradni disciplini četrta.

»Nagrada mi veliko pomeni, ker potrjuje moje dobro delo in dobre dosežke, ki so plod ogromnega garanja. Tokrat sem prvič slovenska plavalka leta in vesela sem, da sem se skozi leta izboljševala ter napredovala. Za mano je najboljše leto do zdaj,« je ob izboru dejala Fainova.

Bau: Po 20 letih plavalne kariere sem končno postal tudi plavalec leta

Sedemindvajsetletni Mariborčan Bau je bil še drugič v karieri član slovenske olimpijske odprave. Po evropskem prvenstvu v Budimpešti, kjer je v disciplini 400 metrov prosto zasedel 22. mesto, je dobil povabilo za nastop v Tokiu, kjer je bil 24.

»Po 20 letih plavalne kariere sem končno postal tudi plavalec leta. V preteklem letu pa sem tudi uspešno diplomiral, kar je bil zame še drugi vrhunec leta.

Skozi kariero sem se naučil ceniti stvari in ničesar vzeti za samoumevno. Med športno potjo sem se naučil biti tudi potrpežljiv in zaupati vase,« pa je dejal Bau.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice