Maribor naj bi v prihodnjih dveh letih končno dobil prenovljeni skate park, ki bo nadomestil trenutnega dotrajanega in nevarnega.

V Mariboru že vse od leta 2014 potekajo velika prizadevanja za ureditev mariborskega skate parka. Tako je že več let dejavna iniciativa Maribor za sk8park. Po dolgih letih pa zdaj mariborska občina obljublja, da bodo že v prihodnjem letu stekla dela za povsem obnovljen skate park.

Trenutni objekti so zastareli, asfaltna podlaga že nekaj časa ni primerna in predstavlja veliko nevarnost za padce in tudi poškodbe. Zanemarjen skate park bo zdaj po več letih obljub končno uredila občina.

Sodobni skate park, primeren tudi za mednarodna tekmovanja

»Skate park v Novi vasi v Mariboru se bo obnovil in rekonstruiral,« pravijo na občini. Nov in sodobnejši skate park bo urejen ob OŠ Leona Štuklja, ki je v okviru idejne zasnove že namenjena samemu poligonu.

»Nov skate park se bo od starega razlikoval po obsegu površine in podrobnem oblikovanju poligona v sklenjeno celoto vrhunskih in sodobnih športnih naprav, primernih za organizacijo večjih, tudi mednarodnih tekmovanj,« obljubljajo na občini.

Tako naj bi bil videti skate park.

Bo projekt izpeljan, ali gre le za volilno obljubo?

Celotna investicija prenove skate parka je ocenjena na 367.000 evrov, v proračunu Mestne občine Maribor za leto 2018 pa je za ta projekt predvidenih 99.436 evrov. Skate park tako ne bo dokončan prihodnje leto, da projekt ne bi ostal na mrtvi točki sredi prenove bodo morali novi svetniki prihodnje leto manjkajoča sredstva še odobriti v proračunu za leto 2019.

Projekt je trenutno v fazi projektiranja, pravijo na občini, kjer podpis pogodbe o sofinanciranju s strani mehanizma CTN-TUS pričakujejo v mesecu juniju. Prva dela na skate parku naj bi se tako začela jeseni prihodnje leto. Občinarji načrtujejo, da bo projekt sodobnega skate parka v Mariboru dokončan v letu 2019, na pomisleke o nevarnosti, da zaradi volitev prihodnjo jesen projekt ne bi bil dokončan, pa ne odgovarjajo.

Tagi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice