Na Trgu generala Maistra se je lansko leto Maribor lahko pohvalil z, po besedah Doris Urbančič Windisch, najlepšim drsališčem na prostem v državi. Kaj pa letos? December je pred vrati, mestna občina pa še ne ve, kaj bo z drsališčem.

V Kidričevem bodo že 29. novembra odprli za najmlajše pravljični Park pod tisočerimi zvezdami, katerega bistvo je drsališče, speljano okrog dreves in hišice. Skupaj bodo ledne površine merile okoli 600 kvadratnih metrov. Tudi v Murski Soboti je že jasno, drsališče bo postavljeno v središču mesta, prve navdušence nad ledom pa bo sprejelo 6. decembra. Kaj pa Maribor?

Lansko leto je štajerska prestolnica drsališče na prostem, ki je zimsko ponudbo mesta dopolnjevalo vse do 2. marca, dobila šele tik pred božičem.

Kljub temu da december že trka na vrata, Mariborčani tudi letos še ne vedo, če se bodo lahko v praznično obarvanem decembru preizkusili na drsalkah.

Zato smo se v uredništvu Mariborinfo z vprašanji o drsališču obrnili na Mestno občino Maribor, kjer so potrdili, da je na javno povabilo za najem javne površine za postavitev in obratovanje drsališča na prostem v Mariboru Mestna občina Maribor prejela eno ponudbo, ki izpolnjuje pričakovanja in zahteve občine, zapisane v javnem povabilu.

»Pogovori s ponudnikom so v teku. Dokler dogovor ne bo sklenjen, vam konkretnejših informacij v zvezi z drsališčem še ne moremo podati,« so še zapisali.

Kdo je omenjeni ponudnik in v kateri fazi so dogovarjanja, Mestna občina Maribor ne razkriva. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice