Mestna občina Maribor je uspešno kandidirala na razpisu za evropska sredstva in pridobila denar iz evropskega sklada za regionalni razvoj ter pripadajoči prispevek iz državnega proračuna za obnovo promenade v skupni vrednosti 3,6 milijona evrov.

Mestna občina Maribor želi z obnovo promenade Mestnega parka zagotoviti večjo varnost za pešce, izboljšati prehodnost parka, povečati obiskanost in omogočiti urejen prostor za preživljanje prostega časa v naravi, nenazadnje pa z odpravo poškodb na površinah omogočiti lažje koriščenje parka tudi invalidom, je sporočilo županstvo.

V sklopu obnove bodo, kot smo že poročali, na desetih hektarjih zamenjani obstoječi tlaki, stopnice, robni elementi, vodovod in elektroinštalacije. Obnove bodo deležne tudi fontana in zasaditve znotraj območja promenade. 

Promenada Mestnega parka bo obnovljena skladno s soglasji Zavoda za kulturno dediščino Slovenije in Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave ter na način, kot je bila prvotno zasnovana. V notranjost Mestnega parka se z obnovitvenimi deli v okviru tega projekta ne bo posegalo, so še sporočili iz občine.

Skupna vrednost projekta znaša 3,62 milijona evrov, od tega je podpora Evropske unije za programsko območje Vzhodne Slovenije v višini 2,32 milijona evrov, prispevek iz državnega proračuna pa 579.000 evrov.

Mestna občina Maribor si tako obeta obnovljeno promenado Mestnega parka še v letu 2021.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jaz mislim (nepreverjen)

...da bi morali obnoviti vse parke in ne samo Mestnega kamor sega pogled iz pisarne župana . Betnavski park je potrebno obnoviti poti saj je smrtno nevarna hoja za starejše ljudi med koreninami dreves.

Hojs_MB (nepreverjen)

Enim očitno ni prav nobena stvar, ki se naredi v mestu:D

In reply to by Jaz mislim (nepreverjen)

jernej88 (nepreverjen)

Končno! Mestni park ima odličen potencial, žal je pa že leta potreben obnove.

Grof (nepreverjen)

Jernej ,kdaj si bil nazadnje v Mestnem parku ? Mestni park je uničen zaradi vandalizma ,obnova je samo začasno dejanje saj bo čez leto dve stanje enako . Redarji ,ki se sprehodijo po parku ne vidijo kolesarjev ,ki se vozijo po zelenicah in so si v sencah dreves uredili pravi kros park za kolesa .

In reply to by jernej88 (nepreverjen)

TudiTaborčan (nepreverjen)

Čestitke! Bravo!

Počasi se daleč pride, prvo mestni glavni park, ki ima 200 letno zgodovino, potem pa ostalo. Sej je logično, da se ne da vse na enkrat, potrebno je manj jamrat in biti strpen.

Potrebno pa se je vprašati kdo je lastnik Betnavskega gozd, koliko je meni znano je sklad kmetijskih zemljišč.

Grof (nepreverjen)

Betnavski park ni isto kot Betnavski gozd .

In reply to by TudiTaborčan (nepreverjen)

Gucibuci (nepreverjen)

Je bila možnost na participativnem protačunu glasovat za obnovo Betnavskega Parka, predvidevam, da niti pobude niste dali kaj šele da bi bili složni in izglasovali, zdaj pa se jamra na polno.

Kako se še drugače reče Mariborčanu? Jamrač! Noben ne bi nič naredo, vsi bi pa vedno samo iz kavča in naslanjoča jamrali.

In reply to by Grof (nepreverjen)

Starejše novice