V kitajskem mestu Xi`an je potekal mednarodni turistični sejem, katerega se je udeležila tudi mariborska delegacija, ki je predstavila Maribor in Slovenijo.

Kot smo že poročali, je med 4. in 6. avgustom v enem najstarejših kitajskih mest potekal mednarodni turistični sejem, ki sta se ga, skupaj z mariborsko delegacijo, udeležili podjetji SHS Aviation in FlyVLM, ki sta oglaševali letalske povezave med Evropo in Kitajsko, podjetje HIT, ki je predstavilo igralniške dejavnosti ter Zavod za turizem Maribor – Pohorje, ki je predstavil Maribor in Slovenijo s turistične strani.

XSTRITE 2017 je potekal v obliki poslovnih srečanj s predstavniki organizatorjev potovanj in turističnimi agenti kot tudi predstavitve turističnih krajev in ponudb splošno zainteresirani javnosti. Zavod za turizem Maribor – Pohorje je skupaj s partnerskimi podjetji Maribor in Slovenijo predstavil kot zdravo, zeleno in aktivno destinacijo, ki se nahaja v osrčju Srednje Evrope in ponuja privlačno ter kakovostno ponudbo.

Posebna pozornost našemu vinu

Na sejmu so pozornost posebej namenili vinu kot produktu z edinstveno zgodbo o najstarejši trti na svetu, ki se nahaja prav v Mariboru in jo je na pristen način predstavljala mariborska vinska kraljica Kaja Šerbinek.

Nagradi za priljubljenost in organiziranost stojnic

Iz uspešnega nastopa in predstavitve mariborskih lepot ter izjemno kvalitetnega vina, se je delegacija v domače mesto vrnila z nagradama za eno najbolj priljubljenih in eno izmed najbolje organiziranih stojnic na dogodku.

Upajmo, da bo po vzoru tega, urejena in organizirana tudi domača filozofija trženja turizma, ki je še vedno v fazi razvoja in spotikanja ob birokratske ter druge ovire, brez enotnega cilja, ki bi že zdavnaj moral združevati celotno turistično ponudbo.

Foto: Zavod za turizem Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice