Foto: Jure Banfi
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 23. oktobra, opravili 4458 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1498 novih okužb, gre za 33,6-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 18.030 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 7507 PCR testiranjih potrdili 2270 novih okužb. Šlo je za 30,2-odstotni delež. 

V Podravju 251 okužb v 31 občinah

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 99. Sledi Ptuj z dvajsetimi novimi okužbami, Slovenska Bistrica s tremi manj ter Ormož s trinajstimi. 

Enajst novih okužb so odkrili v Gorišnici, osem v občini Rače - Fram, eno manj v občini Hoče - Slivnica. Po šest so jih odkrili v Kidričevem, Selnici ob Dravi in Juršincih. 

Po pet novih okužb imajo v Dupleku, Vidmu, Dornavi, Oplotnici in Miklavžu na Dravskem polju, štiri pa v Kungoti. 

Po tri nove okužbe so odkrili v Šentilju, Hajdini, Pesnici in Lovrencu na Pohorju, po dve pa v Lenartu, Svetem Tomažu Markovcih, Rušah in Trnovski vasi. 

Po eno novo okužbo imajo občine Starše, Žetale, Majšperk, Središče ob Dravi, Benedikt, Cirkulane in Zavrč. 

Brez novih okužb je tako devet podravskih občin. 

Najbolje kaže Makolam, daleč najslabše pa Mariboru 

Najboljšo epidemiološko sliko imata haloški občini Makole in Podlehnik, kjer nove okužbe niso zabeležili že od 21. oktobra. Podlehnik ima sicer 24 aktivnih okužb, Makole pa le šest, kar je tudi najmanj aktivnih okužb med vsemi podravskimi občinami. 

Najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor. Danes so odkrili kar 99 novih okužb, aktivnih pa imajo kar 833. Ptuj ima 414 aktivnih okužb in je s tem na drugem mestu po okuženosti med podravskimi občinami. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 172.659 oziroma 52,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 162.248 posameznikov oziroma 49,4 odstotka prebivalcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice