V okviru skupne službe za varstvo okolja Skupne občinske uprave Maribor trenutno teče akcija pomoči, ki je namenjena mariborskim osnovnim šolam. Mestna občina Maribor je tako zagotovila 1400 tekstilnih pralnih mask za otroke v stiski.

V času soočanja z drugim valom širjenja virusa covid-19 poskuša Mestna občina Maribor v okviru aktivnosti in ukrepov na ravni mesta občanom čim bolj pomagati v boju proti širjenju virusa.

V okviru skupne službe za varstvo okolja Skupne občinske uprave Maribor pravkar teče posebna akcija pomoči, ki je namenjena mariborskim osnovnim šolam. Ravnatelji mariborskih osnovnih šol lahko v tem tednu na Mestni občini Maribor prevzamejo pralne maske, ki jih bodo učencem razdelili, ko se bo ponovno začel pouk v šolah. 

Mestna občina Maribor je po posvetu z aktivom ravnateljev osnovnih šol ugotovila, da so potrebe zagotavljanja določenega števila zaščitnih mask za otroke v šolah velike, kljub temu da morajo otroci zagotoviti svoje. 

Prav zato je Mestna občina Maribor zagotovila 1400 tekstilnih pralnih mask za otroke, ki jim jih starši ne morejo zagotoviti.

Paketi s pralnimi maskami za osnovnošolce v stiski (vir: Mestna občina Maribor).

Poleg zaščite otrok pred virusom, kar je v danem trenutku seveda na prvem mestu, pa prav tako mestna občina ni pozabila na zasledovanje okoljskih ciljev in posledično zmanjševanje odpadkov, k čemur pralne maske zagotovo pripomorejo. 

Nošenje zaščitnih mask je postala nuja in obveza in ker se v večini uporabljajo maske, ki so za enkratno uporabo, se s tem povečuje tudi količina odpadkov. 

Mestna občina Maribor tako želi skozi akcijo predaje mask spodbuditi nošenje pralnih mask, ki so namenjene večkratni uporabi, so sporočili.

Tako so videti donirane pralne maske (vir: Mestna občina Maribor).
Ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana Katja Pregl (vir: Mestna občina Maribor).

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Narobe ! Te maske niso ustrezne nam žuga Kacin ! Morate kupiti tiste Počivalškove iz toaletnega papirja z gumico ! Tiste so ta prave ker prinašajo denarce .

Alen_88 (nepreverjen)

Lepa gesta, bravo ekipa!

Starejše novice