Domačini so pretreseni in se sprašujejo, kaj je pripeljalo do tako krutega dejanja, ki je vzelo življenje mlademu fantu.

Na prizorišču tragičnega nedeljskega obračuna, zaradi katerega je včeraj ponoči umrl 25-letnik, gorijo številne sveče. Znanci in prijatelji pokojnega prižigajo sveče ter se poklanjajo 25-letniku z Bohove, ki je bil član navijaške skupine Viole in nogometaš. Ob svečah so tako tudi navijaške zastave in šali. Vse je smrt zelo prizadela.

Strti so tudi domačini na Bohovi, kamor se je družina umrlega iz Maribora preselila pred osmimi leti. Sprašujejo se, kaj je pripeljalo do obračuna nad njihovega sokrajana, ki je z veseljem igral nogomet za okoliške nogometne klube. Zadnje slovo od pokojnega bo v petek na pokopališču Dobrava.

»Izrekamo sožalje sorodnikom, predvsem mami, očetu in bratu. Brez besed smo,« pravijo vidno pretreseni domačini.

Policija še vedno tava v temi

V krvavem obračunu v nedeljo zgodaj zjutraj naj bi po informacijah policije sodelovalo od 10 do 20 udeležencev. Kot smo poročali, naj bi napadalci na kraj pretepa prišli s črnimi avtomobili, napadena skupina pa naj bi tisto noč praznovala pravoslavni božič.  A zgodnje nedeljsko jutro je bilo očitno v Mariboru precej nenavadno, saj policija preiskuje več pretepov po različnih koncih mesta. Možje v modrem so bili na delu tudi po drugih delih mesta, tudi na Mesarskem prehodu.

Usodne noči naj bi bil pokojni 25-letnik s prijatelji gost lokala v bližini usodnega pretepa. Hrupa in tudi povzročene škode je tukaj po pripovedovanjih okoliških prebivalcev vedno precej. Nekateri kličejo tudi po tem, da bi morali biti varuhi reda bolj aktivni na kritičnih lokacijah. Še posebej ponoči.

Policija napadalcev, ki so krivi za smrt 25-letnika, še ni izsledila, edini pridržani pa naj bi se na prizorišču pretepa znašel po naključju. Policisti pa so ga prijeli, ker je motil preiskavo in ga pridržali do streznitve. Več podrobnosti policija o preiskavi ne razkriva. Jasno pa je, da se je novo koledarsko leto v Mariboru začelo krvavo in tragično.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice