Slovenski ultra tekač Robert Kereži danes začenja nenavaden dobrodelni podvig. V enem dnevu se bo poskusil čim večkrat povzpeti na in spustiti s Pohorja.

S tradicionalnim sloganom Nemogoče je samo beseda bo ultra tekač Robert Kereži izvedel dobrodelni podvig 24h Pohorje 2020. V enem dnevu bo poskusil opraviti čim več vzponov in spustov na Mariborčanom dobro znani poti iz spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače.

Ob tem vabi navdušene pohodnike in tekače, da se na Pohorje povzpnejo skupaj z njim in s prostovoljnimi prispevki pomagajo otroke iz Mladinskega doma Maribor odpeljati na poletno letovanje na Kolpo.

Kot je sporočil Kereži, je bil tudi odziv podjetij, ki so v okviru projekta 24h Pohorje donirala sredstva, izjemen. Glavni pokrovitelj projekta Hervis sport Slovenija bo že danes ob 19.30 varovancem in zaposlenim Mladinskega doma Maribor predal simbolični bon z denarno vrednostjo donacije. 

Organizator dogodka, Športno društvo Ultra+Robert, je izpeljalo že več projektov z dobrodelno noto. Med zadnjimi je humanitarni projekt Nemogoče je samo beseda 2019, s katerim so zbirali denar za Slovensko društvo Hospic.

Mariborčan Robert Kereži, je znan tudi po nori 250-kilometrski tekaški odisejadi po perujski puščavi Marathon des Sables. Puščava je spremenila njegov pogled na ljudi.

»Bolj poglobljeno in širše sem začel razmišljati o sebi in družbi na sploh,« pravi Robert, ki se je s puščave vrnil spremenjen.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Robi PAZI na BIKE BICIKLISTE !

Starejše novice