Sebastijan Matajič je včeraj v Radencih navdušil s slovito štajersko poslastico iz kotlička.

Včeraj je v zdravilišču Radenci v sklopu Dnevov slovenskega turizma 2016 potekal 63. Gostinski turističen zbor (63rd Catering and Tourism Assembly), kjer so se v kuhi iz kotlička preizkusili slovenski kuharski virtuozi. Zlato priznanje v kategoriji jedi iz kotlička je prejel Mariborčan Sebastijan Matajič, kuhar iz mariborskega hotela Betnava.

S čim je Matajič prepričal ocenjevalce?

Matajič je pripravil pravcato Štajersko kislo juho z ajdovimi kipniki. Nedvomno je morala biti izredno okusna glede na neposredno bližino Prekmurcev, ki slovijo po jedeh, kot so paprikaš, dödöli, prekmurski bograč, bujta repa in druge poslastice iz kotla. Še vedno pa se o okusu njegovih jedi lahko "na lastna usta" prepričate v samem hotelu Betnava.

Tekmovali tudi hotelski receptorji in sobarice

Za lovorike pa se je borilo tudi drugo hotelsko osebje, ki je kakor v improvizacijskem gledališču pred občinstvom in strokovno komisijo igralo vlogo najboljšega v opravljanju svojega dela. Med seboj so tako tekmovali tudi hotelski receptorji, ki so za pultom igrali v vlogah nameščenih zanimivih pripetljajev, pa tudi sobarice, ki so se pomerile v kategoriji priprave sobe za gosta, nato pa še v pripravi postelje na določeno temo. Svoje talente so pokazali tudi tekmovalci v kategorijah priprave jedi pred gostom, priprave pijače, svoje znanje pa so dokazovali še sommelierjitočaji piva in številni drugi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice